FUW 315/8 problem w cygiągnięciem narzędzia

Maszyny ze stali, aluminium, odlewów itp.
Tu możesz również przedstawić się i opisać swoją maszynę

Autor tematu
bykol132
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 5
Posty: 180
Rejestracja: 04 lut 2014, 13:08
Lokalizacja: Opole

FUW 315/8 problem w cygiągnięciem narzędzia

#1

Post napisał: bykol132 » 16 sie 2016, 11:55

Witam, jak w temacie. Kupiłem frezarkę FUW 315/8 toche kipisz w szafie sterującej. Mam wsadzone narzędzie i za nic nie mogę go wygiągnąć. Może ktoś ma podobną mszynę i mógłby mi podpowiedzieć jak to zrobić ? ^^

Obrazek



Tagi:


wieslawbarek
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1
Posty: 833
Rejestracja: 05 gru 2006, 22:28
Lokalizacja: Bielsko Biała

#2

Post napisał: wieslawbarek » 18 sie 2016, 20:24

Witam nie wiem dlaczego nie możesz wyciągnąć narzędzia frezarka wyglada mi na jakieś Maho czyli tak jak u mnie w Decklu naciskasz albo przekręcasz przycisk wymiany i stuknij z boku młoteczkiem tylko podłuż szmatę bo spadnie na stół :mrgreen:


Autor tematu
bykol132
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 5
Posty: 180
Rejestracja: 04 lut 2014, 13:08
Lokalizacja: Opole

#3

Post napisał: bykol132 » 19 sie 2016, 00:41

wieslawbarek pisze:Witam nie wiem dlaczego nie możesz wyciągnąć narzędzia frezarka wyglada mi na jakieś Maho czyli tak jak u mnie w Decklu naciskasz albo przekręcasz przycisk wymiany i stuknij z boku młoteczkiem tylko podłuż szmatę bo spadnie na stół :mrgreen:
ok dzięki :D tylko u mnie jest taki problem, że jakiś fachowiec elektryk/elektronik niby znający się na tym wyłączył mi prawie wszystkie przyciski na panelu i praktycznie mogę tylko włączyć obroty wrzeciona reszta nie działa, dlatego myślełem, że może wiadomo jak podłączyć coś "na krótko".
Dodam, że mam 2 silniki napędzające, jeden normalnie przez przekładnie, a jeden od góry bez przekładni :(


Autor tematu
bykol132
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 5
Posty: 180
Rejestracja: 04 lut 2014, 13:08
Lokalizacja: Opole

#4

Post napisał: bykol132 » 22 sie 2016, 21:25

Nikt nie pomoże?


Natan5064
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Posty: 360
Rejestracja: 06 sty 2015, 00:45
Lokalizacja: Konin

#5

Post napisał: Natan5064 » 22 sie 2016, 23:59

Jeśli mechanizm jest sprawny a tylko pompka nie działa to sprawdź najpierw czy jest sprawna, potem zaproś jakiegoś bystrzejszego elektryka i Ci podłączy jak trzeba, albo samemu dojdziesz palcem po kablu który to jest.


Autor tematu
bykol132
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 5
Posty: 180
Rejestracja: 04 lut 2014, 13:08
Lokalizacja: Opole

#6

Post napisał: bykol132 » 23 sie 2016, 10:18

ale o jakiej pompce mowa?


Autor tematu
bykol132
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 5
Posty: 180
Rejestracja: 04 lut 2014, 13:08
Lokalizacja: Opole

#7

Post napisał: bykol132 » 03 wrz 2016, 11:37

????


Natan5064
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Posty: 360
Rejestracja: 06 sty 2015, 00:45
Lokalizacja: Konin

#8

Post napisał: Natan5064 » 03 wrz 2016, 13:15

Jak jest chwytak luzowny ? Pewnie hydraulicznie ? Pompka pompuje olej żeby się otwarł chwytak.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Frezarka - konstrukcja metalowa”