frezowanie 3d w Artcamie

ArtCAM, ArtCAM Express, ArtCAM Insignia, ArtCAM Pro

Autor tematu
kucyk9
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 18 kwie 2017, 14:15
Lokalizacja: Tarnów

frezowanie 3d w Artcamie

#1

Post napisał: kucyk9 » 18 kwie 2017, 14:22

Witam kolegów .
Posiadam od niedawna ploter frezujący.
Do tej pory słuzył mi on głównie do wycinania prostych elementów2d w sklejce i mdf
Posiadam program Artcam expres i Mach3.
Chciałbym nauczyc sie frezować 3d .
Gdzie moge znaleźć pomocne materiały po polsku lub czy mogłby mi ktoś doradzic jak zacząć
WIELKIE DZIEKI



Tagi:


lajosz
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1511
Rejestracja: 13 sty 2009, 20:33
Lokalizacja: Ziębice

#2

Post napisał: lajosz » 23 kwie 2017, 21:46

Witamy nowego kolegę na forum.

Pod Twoim nickiem jest napisane, że cyt :
"Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki"

Inaczej pisząc, przeszukaj dział Artcam, a znajdziesz niemal wszystko co chcesz wiedzieć.

Nie zrozum mnie źle, ale mało komu (podejrzewam, że nikomu) będzie się chciało pisać po raz kolejny to, co już zostało tu napisane.

Na szybko napiszę tylko, że przy pomocy Artcama w wersji Express możesz frezować modele 3D, ale ich w tym programie nie utworzysz, czyli model 3D który masz zamiar wyfrezować korzystając z Artcama Express, musisz zaimportować z zewnątrz.


asmo
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 20 mar 2017, 10:51
Lokalizacja: wroclaw

#3

Post napisał: asmo » 05 maja 2017, 08:54

Witam też uczę się tego programu i frezowania 3d nie jest to trudne natomiast sporo problemów z tym mam np.
1.importuje model stl jako relif i wygląda ładnie itp ale ścianki nie są gładkie tylko poząbkowane już na etapie modelu po frezwoaniu tak samo i ni jak nie umiem tego obejść wygładzanie znowu psuje kształt modelu:/
2.trajektorie nie mam pojęcia jak zrobić żeby najpierw wycięło po obwodzie zbędny materiał a dopiero potem formowało 3d bo tak to obróbka trwa wieki jedzie od lewej do prawej warstwę po warstwie :/


lajosz
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1511
Rejestracja: 13 sty 2009, 20:33
Lokalizacja: Ziębice

#4

Post napisał: lajosz » 05 maja 2017, 13:48

@asmo

Witamy nowego kolegę na forum.

Przepraszam, że to napiszę, ale na litość boską, ... ludzie, czy Wy nie potraficie czytać ?
Przecież 90% tego o co pytacie, już jest wyjaśnione na forum i wystarczy tylko poszukać.

Pytasz o rzeczy, które całkiem niedawno zostały już opisane w dziale Artcam.

Jeśli nie chce wam się szukać, to dlaczego uważacie, że komuś będzie się chciało wam odpowiadać ?

Owszem, chętnie pomogę, ale wtedy, kiedy jest to (że się tak wyrażę) ... "nowa sprawa" , czyli temat nie poruszany jeszcze na forum, albo poruszany, ale odpowiedź zajmie kilka linijek tekstu.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „ArtCAM”