Flow

Dyskusje dotyczące przecinarek wodnych

Autor tematu
dance1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 2828
Rejestracja: 11 mar 2007, 22:42
Lokalizacja: G-G

Flow

#1

Post napisał: dance1 » 01 lis 2018, 23:41

jest flow do kupienia, oczywiście świetnie by było gdyby był bez problemów, ale to nie na moją kieszonkę :D , pompa, napędy działają bez problemów, odpalasz i na manualu można ciąć, śmiga wszystko, jak się wejdzie w auto maszyna wywala błąd, żadnego info w flow sense, i tak się zastanawiam, znam te jety ciut, przesrane są czujnikami itd, czy ktoś zaprzęgnął do roboty tą maszynę z innym softem?. Obstawiam że w tym przypadku padła karta input/motion lub komp cały do wymiany a flow nie dość że słabo pomocny (jee pierdoły z UK) to i niewiele wiedzą o czym mówią, czujniki sprawdzone mam i wszystko ok.


I don't like principles, I prefer prejudices


kamar
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 11138
Rejestracja: 18 wrz 2010, 06:17
Lokalizacja: Kozienice
Kontakt:

Re: Flow

#2

Post napisał: kamar » 02 lis 2018, 07:44

dance1 pisze:
01 lis 2018, 23:41
czy ktoś zaprzęgnął do roboty tą maszynę z innym softem?.
A sterowanie tym sprzętem różni się jakoś zdecydowanie od sterowania plazmą ?
Jak jest utrzymywana odległość dyszy od materiału ?


Autor tematu
dance1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 2828
Rejestracja: 11 mar 2007, 22:42
Lokalizacja: G-G

Re: Flow

#3

Post napisał: dance1 » 03 lis 2018, 15:15

odległość dyszy od materiału to niewielki problem, problemem może być np przebijanie na niskim ciśnieniu (różne czasy przebicia zależne od materiału), ilość piachu podawana itd.
Korci bo w dobrej cenie ale kupić żeby nic nie robił to szkoda tym bardziej że na zabawy tego typu czasu brak.
I don't like principles, I prefer prejudices

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Wycinarka Wodna / Water Jet”