FeatureCAM tabela prędkości/posuwów

featureCAM

Autor tematu
Ufoludek
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 3
Posty: 17
Rejestracja: 23 mar 2015, 17:47
Lokalizacja: Jelenia Góra

FeatureCAM tabela prędkości/posuwów

#1

Post napisał: Ufoludek » 07 maja 2018, 12:39

Witam,

Czy byłby ktoś tak uprzejmy i wyeksportował mi tabelę prędkości/posuwów dla toczenia ponieważ z niewiadomych przyczyn mam tylko dla frezowania. Chyba że informatyk podczas instalacji wgrał tylko taką bo wtedy jeszcze nie mieliśmy tokarki.

Z góry dzięki




bsk123
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 2
Posty: 44
Rejestracja: 24 lip 2016, 16:39
Lokalizacja: kielce

Re: FeatureCAM tabela prędkości/posuwów

#2

Post napisał: bsk123 » 08 maja 2018, 11:31

Tabele sam możesz stworzyć pod każdy gatunek materiału


Autor tematu
Ufoludek
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 3
Posty: 17
Rejestracja: 23 mar 2015, 17:47
Lokalizacja: Jelenia Góra

Re: FeatureCAM tabela prędkości/posuwów

#3

Post napisał: Ufoludek » 08 maja 2018, 15:55

wiem, ale to duuużo pracy, a producent dostarcza gotowe tabele i dużo łatwiej jest dostosować oryginalną niż tworzyć zupełnie nową


bsk123
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 2
Posty: 44
Rejestracja: 24 lip 2016, 16:39
Lokalizacja: kielce

Re: FeatureCAM tabela prędkości/posuwów

#4

Post napisał: bsk123 » 09 maja 2018, 07:59

Wydaje mi się że wręcz przeciwnie, ponieważ robisz to raz i pod swoją prace. Zapisujesz ją w innym katalogu niż docelowo podaje FC i nigdy z nia nic się nie stanie. przy aktualizacji podajesz tylko ścieżkę
Tak samo zrób z bazą narzędzi. Zrobisz raz i masz spokój na lata


Autor tematu
Ufoludek
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 3
Posty: 17
Rejestracja: 23 mar 2015, 17:47
Lokalizacja: Jelenia Góra

Re: FeatureCAM tabela prędkości/posuwów

#5

Post napisał: Ufoludek » 10 maja 2018, 06:47

Cały czas żyłem w nieświadomości, że muszę wprowadzić parametry dla każdego narzędzia przy każdym materiale. Ponieważ mam bardzo zróżnicowaną obróbkę przez co narzędzia też, bałem się że to dużo pracy. A tu okazuje się, że on sam przelicza parametry pod narzędzia, wystarczy wrzucić dla materiałów, ew. potem modyfikować w miarę potrzeby.

Sory za niepotrzebne zamieszanie. Temat do zamknięcia.


Lukasz19900315
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 15 paź 2020, 19:54

Re: FeatureCAM tabela prędkości/posuwów

#6

Post napisał: Lukasz19900315 » 15 paź 2020, 21:02

WItam

Potrzebuje pomocy ustawiłem posuwy i predkosci na obróbce zgrubnej podczas frezowania ale podczas obróbki wykańczającej są zawyżone

przyklad:

zgrubnie 8000obr i posow 800
wykanczająco przyjmuje 12300obr i posuw 750 Jeszce posuw byłby do zniesienia ale wrzeciono nawet nie rozpędzi się do takich obrotów

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „featureCAM”