Fanuc 21i -T

Dyskusje na temat systemu Faunc

Autor tematu
Hubeusz
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 6
Rejestracja: 01 sie 2017, 18:53
Lokalizacja: Poznan

Fanuc 21i -T

#1

Post napisał: Hubeusz » 29 wrz 2017, 10:34

Witam
Chodzi mi o przesuniecie zera w programie.
Pierwsze podanie oki planowanie i toczenie na zadaną średnicę. jest si
Potem ma podjechać zderzak wysunąć na -92mm , zrobienie nozem fazy i ucięcie.
Praca z podajnikiem MBF 1000
Gdzieś trzeba wpisać G10 i potem zrobić jego odwołanie żeby dalej szło i pobierało pręty przy nastepnych detalach m które robi.

Program mam w załaczniku
Poratujecie mnie????
Załączniki
Fanuc 21i-t.pdf
(241.8 KiB) Pobrany 63 razy



Tagi:


benek21
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 5
Rejestracja: 05 gru 2017, 12:33

Re: Fanuc 21i -T

#2

Post napisał: benek21 » 18 gru 2017, 12:48

Jeżeli chcesz przesunąć zero to wejdź w offer setting dwa razy i tam przy funkcji G54 piszesz Z0.0 i oczywiście Musisz to wpisać przy planowaniu a nie łapkach a jeśli chcesz żeby same łapki więcej wysuwały to przesuń łapki na minus w programie


MxM
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 226
Rejestracja: 21 mar 2008, 11:41
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Re: Fanuc 21i -T

#3

Post napisał: MxM » 10 sty 2018, 20:48

Sprawdź w DTR czy Twoja maszyna obsługuje G10. Raczej nie😉.
Pewnie okrojony fanucu a za G10 trzeba było dopłacić...

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Fanuc”