Falownik omron 3g3mu,yaskawa v100

Dyskusje dotyczące silników elektrycznych i falowników.

Autor tematu
v_irus
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 4
Posty: 45
Rejestracja: 08 lut 2012, 16:44
Lokalizacja: Wawa

Falownik omron 3g3mu,yaskawa v100

#1

Post napisał: v_irus » 07 paź 2015, 13:33

Witam szanownych użytkowników,może posiada ktoś dokumentacje do tych falowników,lub pomoże w uruchomieniu z silnikiem.
ObrazekObrazek
Ostatnio zmieniony 07 paź 2015, 13:44 przez v_irus, łącznie zmieniany 1 raz.



Tagi:

Awatar użytkownika

RomanJ4
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 9597
Rejestracja: 17 mar 2009, 08:55
Lokalizacja: Skępe

#2

Post napisał: RomanJ4 » 07 paź 2015, 13:38

pozdrawiam,
Roman


Autor tematu
v_irus
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 4
Posty: 45
Rejestracja: 08 lut 2012, 16:44
Lokalizacja: Wawa

#3

Post napisał: v_irus » 07 paź 2015, 13:58

Dziękuję Roman może yaskawę masz w PL,punkcik dodany.
Ostatnio zmieniony 07 paź 2015, 19:40 przez v_irus, łącznie zmieniany 1 raz.


gigipawel
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 142
Rejestracja: 16 paź 2008, 13:51
Lokalizacja: KIELCE

#4

Post napisał: gigipawel » 07 paź 2015, 18:39

Falownik ma na wyjściu napięcie 0 - 240V więc uważaj jak masz podłączone uzwojenia silnika.


Autor tematu
v_irus
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 4
Posty: 45
Rejestracja: 08 lut 2012, 16:44
Lokalizacja: Wawa

#5

Post napisał: v_irus » 07 paź 2015, 19:27

A jak powinny być podłączone?

Awatar użytkownika

RomanJ4
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 9597
Rejestracja: 17 mar 2009, 08:55
Lokalizacja: Skępe

#6

Post napisał: RomanJ4 » 08 paź 2015, 01:21

Zazwyczaj na pokrywce puszki jest oznaczenie jak podłączyć zworki dla 230(240V) w trójkąt (∆), i dla 380(400)V w gwiazdę (Y)
Obrazek

Ale uwaga!
Zastosowany do falownika zasilanego 1f silnik 3f musi być przystosowany do zasilania i napięciem 230V, i 380V (dane na tabliczce)
Obrazek Obrazek
http://www.falownikisklep.pl/podlaczeni ... lanego-1f/
pozdrawiam,
Roman


Autor tematu
v_irus
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 4
Posty: 45
Rejestracja: 08 lut 2012, 16:44
Lokalizacja: Wawa

#7

Post napisał: v_irus » 08 paź 2015, 07:13

Dziękuję tak też uczynię.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Silniki Elektryczne / Falowniki”