Esprit CAM

Dyskusje dotyczące programu Esprit

Autor tematu
kropka
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 3
Posty: 59
Rejestracja: 31 gru 2006, 13:40
Lokalizacja: Polska

Esprit CAM

#1

Post napisał: kropka » 31 gru 2019, 17:59

Zaprogramowana obróbka frezarska wyspy
Obrazek
Widok tej obróbki z góry
Obrazek
Widok izometryczny symulacji tej wyspy - już wyspa nie jest centralnie - dlaczego?
Obrazek
I jeszcze jeden widok z góry symulacji - wyspa nie centralnie dlaczego? Co jest źle ustawione?
Obrazek
Jak należałoby ustawić parametry w cyklu czy w przygotówce?



Awatar użytkownika

ryby007
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Posty: 430
Rejestracja: 04 cze 2007, 18:49
Lokalizacja: Mogilno

Re: Esprit CAM

#2

Post napisał: ryby007 » 05 sty 2020, 15:14

Strzelam że przygotówka lub też sama baza G54 przesunięta.
Bez plików .esp trudno zgadywać.
:mrgreen:


Autor tematu
kropka
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 3
Posty: 59
Rejestracja: 31 gru 2006, 13:40
Lokalizacja: Polska

Re: Esprit CAM

#3

Post napisał: kropka » 06 sty 2020, 20:05

bh internet.rar
(42.22 KiB) Pobrany 46 razy
załączam plik (nie wiem czy mi się udało to załączyć)

Awatar użytkownika

WZÓR
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 6962
Rejestracja: 01 sty 2009, 20:01
Lokalizacja: Oława

Re: Esprit CAM

#4

Post napisał: WZÓR » 07 sty 2020, 15:13

Poprawione.

Mariusz.
Załączniki
bh internet_popr.zip
(79.38 KiB) Pobrany 44 razy


Autor tematu
kropka
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 3
Posty: 59
Rejestracja: 31 gru 2006, 13:40
Lokalizacja: Polska

Re: Esprit CAM

#5

Post napisał: kropka » 08 sty 2020, 19:38

Wygląda na to, że miałem uszkodzony program lub jakiś wirus ponieważ za nic nie mogłem zmienić tych parametrów. Teraz się dało i poszło właściwie jak odpisał WZÓR.
Dziękuję wszystkim za odpowiedź.

Awatar użytkownika

ryby007
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Posty: 430
Rejestracja: 04 cze 2007, 18:49
Lokalizacja: Mogilno

Re: Esprit CAM

#6

Post napisał: ryby007 » 09 sty 2020, 12:07

Czasami wystarczy kliknąć by ustawiło wartości domyślne. Pomaga gdy się naklikało a coś poznikało :)
:mrgreen:

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Esprit”