Elektrodrążarka drutowa na SZGH

Chinka na chińskim sterowaniu

Dyskusje na temat maszyn do obróbki erozyjnej

IMPULS3
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 5543
Rejestracja: 25 gru 2010, 21:55
Lokalizacja: LUBELSKIE

Re: Elektrodrążarka drutowa na SZGH

#11

Post napisał: IMPULS3 » 09 mar 2020, 13:29

kamar pisze:No i kolega Impuls ma odpowiedz na pytanie z przed lat

Wiem, wiem, sledzę ten temat i też pochwalę autora za staranne wykonanie i dość szczegółowy opis także filtracji . :)
A w kwestii sterowania i to co za różnica kto na czym robi, to obsługujący ma lubić swoje sterowanie a nie widownia obok. :)


„Jeżeli chcesz uniknąć krytyki: nic nie mów, nic nie rób, bądź nikim.”
– Arystoteles.


kamar
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 7
Posty: 12847
Rejestracja: 18 wrz 2010, 06:17
Lokalizacja: Kozienice
Kontakt:

Re: Elektrodrążarka drutowa na SZGH

#12

Post napisał: kamar » 09 mar 2020, 13:44

Petroholic pisze:
09 mar 2020, 12:38
Haha no określenie dość trafne :)
:)
:)


Autor tematu
atlc
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 5
Posty: 1044
Rejestracja: 28 lip 2010, 18:37
Lokalizacja: Warszawa

Re: Elektrodrążarka drutowa na SZGH

#13

Post napisał: atlc » 09 mar 2020, 14:17

Nawija, ale nie odwija drugi raz :D Myślę aktualnie czy przerabiać na obieg zamknięty tylko z dłuższym bębnem, czy zostawić to co jest.
Drutem traconym można niby znacznie większe prądy jechać..


kamar
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 7
Posty: 12847
Rejestracja: 18 wrz 2010, 06:17
Lokalizacja: Kozienice
Kontakt:

Re: Elektrodrążarka drutowa na SZGH

#14

Post napisał: kamar » 09 mar 2020, 14:20

Inna liga, do innych zadań ale i inne koszty eksploatacyjne.
Jak masz dla niej konkretne zajęcie to zostaw.
:)


kamar
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 7
Posty: 12847
Rejestracja: 18 wrz 2010, 06:17
Lokalizacja: Kozienice
Kontakt:

Re: Elektrodrążarka drutowa na SZGH

#15

Post napisał: kamar » 10 mar 2020, 22:03

Jak możesz to pokaż z bliska agregat od agie, t.j. pulpit sterowniczy. DTR do niej masz ?
:)


ak47
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1
Posty: 812
Rejestracja: 22 lis 2013, 12:54
Lokalizacja: Tomaszów Mazowiecki

Re: Elektrodrążarka drutowa na SZGH

#16

Post napisał: ak47 » 14 mar 2020, 07:35

Jak kolega to Agie będzie przerabiał to jestem skłonny zapłacić na szczegółową fotorelację dotyczącą kablowania i podłączania bo wiem gdzie stoi drutówka z uwalonym sterowaniem po cenie złomu ale elektronik ze mnie żaden to i nie biorę tylko po to, żeby stała mi w podwórku a tak... przydałoby się dodać usługi elektrodrążenia.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Przecinarki drutowe / Elektrodrążarki / EDM”