Drukarka 3D dla mechatronika
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
Re: Drukarka 3D dla mechatronika
Rozumiem, to rzeczywiście może być ograniczeniem. Wspomniałem tylko o tym, żeby się niepotrzebnie nie bać drukarek 3D żywicznych z ekranem LCD szczególnie, bo są bardzo proste w obsłudze i mają sporo zalet, odkąd sobie taką kupiłem to na mojego endera patrzę z pewnym niesmakiem
No ale dla mnie pole 197 x 122 x 245 mm (Photon Mono X 6K) jest w zupełności wystarczające.

-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 17
No dobra myślę że wybierał bym między elegoo neptune 3 plus lub ender s1 plus tylko między nimi jest prawie 1000 zł różnicy
-
Inaczej może. Ktoś ma w tym budżecie jakaś i poleca? A jak nie poleca to co mu nie pasuje?
Po pierwsze to nie są drukarki że wyciągasz i drukujesz, one wymagają wkładu finansowego i czasowego. W tych pieniądzach nie znajdziesz drukarki która od razu drukuje. Chyba że będziesz miał bardzo małe wymagania co do jakości druku i szybkości i byle jajo zamiast okręgu cię zadowoli.
-
chińską kupiona za 500zł władowałem 2tyś czasu spędzone na ulepszenia w ujjjj... nawet ponad rok wydruki akceptowalne ale zbyt mały stół no i niedługo po 2latach widzę że już mechanika pada wiec będzie śmietnik nie ma sensu dalszej inwestycji w tej chwili składam coś lepszego od niej ale nadal to będzie rzeźba
-
Pamiętaj idź w taką gdzie jest już sporo rozwiązań gotowych poprawiających wydruki. Eder tu niestety wygrywa bo dużo ludzi ją ma im bardziej popularna tym lepsza.
Nie wspomnę też ze eder ma direct zdecydowanie lepsza od anycubic kobra max bodwen
Nie wspomnę też ze eder ma direct zdecydowanie lepsza od anycubic kobra max bodwen
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
Jarewa pisze:Po pierwsze to nie są drukarki że wyciągasz i drukujesz, one wymagają wkładu finansowego i czasowego. W tych pieniądzach nie znajdziesz drukarki która od razu drukuje. Chyba że będziesz miał bardzo małe wymagania co do jakości druku i szybkości i byle jajo zamiast okręgu cię zadowoli.
nie przesadzaj, kupuje dzisiaj endera - jeśli pasuje mu pole robocze, i drukuje od strzała. Jeśli chodzi o inwestycje i poprawki - ta zabawa nie ma sensu, lepiej po roku sprzedać i kupić następny model.
Jasne, ktoś kto nie miał z drukarkami do czynienia od strzała ustawi profile silcera? bo drukarka to tylko 50% reszta to ustawienie pod siebie silcera.
I nie oszukujmy się takie drukarki które drukują od razu to są ale nie za te pieniądze. Do tych tanich to zawsze idzie się doczepić (a to za głośna, a to za słabo chłodzi, a to extruder, a to dysza chinska jajowata, kostrukcja za licha itd..)
No i ostatnie to czytam że idzie w duże wydruki wiec się szykuje na wydruki kilkudniowe.
I nie oszukujmy się takie drukarki które drukują od razu to są ale nie za te pieniądze. Do tych tanich to zawsze idzie się doczepić (a to za głośna, a to za słabo chłodzi, a to extruder, a to dysza chinska jajowata, kostrukcja za licha itd..)
No i ostatnie to czytam że idzie w duże wydruki wiec się szykuje na wydruki kilkudniowe.