DRO

Maszyny ze stali, aluminium, odlewów itp.
Tu możesz również przedstawić się i opisać swoją maszynę

Autor tematu
blasterpl
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 6
Posty: 1714
Rejestracja: 13 sty 2012, 18:49
Lokalizacja: jelenia gora

DRO

#1

Post napisał: blasterpl » 07 sty 2016, 18:38

Nowy osprzęt zamontowany i przetestowany , fajna rzecz w końcu szybciej można pracować na frezarynce no i te "cykle" . Czy ktoś z kolegów używa :?: jakieś inne zastosowania :?:

Obrazek

Obrazek



Tagi:


wiktorelblag
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 302
Rejestracja: 19 sty 2014, 18:56
Lokalizacja: Elbląg

#2

Post napisał: wiktorelblag » 07 sty 2016, 20:27

fajny klamot.
z liniałami praca o wiele fajniejsza


creative1agh
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 263
Rejestracja: 25 sty 2009, 21:11
Lokalizacja: Kraków

#3

Post napisał: creative1agh » 08 sty 2016, 16:08

Odczyty zakupione w PL czy import własny?
Sam ostatnio oglądałem na aliex..., ceny są atrakcyjne, tylko u mnie sprawę komplikuje to, że do jednej z osi potrzebuję samą taśmę magnetyczną i jak najmniejszą głowice - właściwie nie ma innej możliwości założenia liniału na wrzecionie jak wyszlifowanie w nim rowka i w nim - montaż taśmy.


Autor tematu
blasterpl
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 6
Posty: 1714
Rejestracja: 13 sty 2012, 18:49
Lokalizacja: jelenia gora

#4

Post napisał: blasterpl » 08 sty 2016, 17:29

Zakup z Chin , model który ja mam ma szklane listwy wiec raczej nie widzę możliwości rozebrania liniału.


_Mateo_
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 1
Posty: 24
Rejestracja: 13 lut 2012, 20:48
Lokalizacja: Kraków

#5

Post napisał: _Mateo_ » 08 sty 2016, 22:07

A można wiedzieć co to za frezarka? Można prosić o jakieś zdjęcie głowicy z boku ;)


Autor tematu
blasterpl
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 6
Posty: 1714
Rejestracja: 13 sty 2012, 18:49
Lokalizacja: jelenia gora

#6

Post napisał: blasterpl » 08 sty 2016, 22:51

Weiler FHP 750.
Obrazek


creative1agh
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 263
Rejestracja: 25 sty 2009, 21:11
Lokalizacja: Kraków

#7

Post napisał: creative1agh » 12 sty 2016, 23:56

Mam pytanie jeszcze odnośnie samego zakupu - zapewne opcja free shipping, itp, itd.
Jak to wygląda w praktyce i co z vat-em i cłem w Polsce ?
Sam przymierzam się do podobnego zakupu odczytów na 3 osie, mój bank umożliwia założenie wirtualnej karty kredytowej, więc odpada problem jej fizycznego posiadania, tylko zastanawiają mnie te dwie kwestie o które pytam.


Autor tematu
blasterpl
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 6
Posty: 1714
Rejestracja: 13 sty 2012, 18:49
Lokalizacja: jelenia gora

#8

Post napisał: blasterpl » 13 sty 2016, 08:21

Ja musiałem dopłacić 180zl daniny.


creative1agh
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 263
Rejestracja: 25 sty 2009, 21:11
Lokalizacja: Kraków

Re: DRO

#9

Post napisał: creative1agh » 21 sty 2016, 22:50

blasterpl pisze:Nowy osprzęt zamontowany i przetestowany , fajna rzecz w końcu szybciej można pracować na frezarynce no i te "cykle" . Czy ktoś z kolegów używa :?: jakieś inne zastosowania :?:




avatar
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 207
Rejestracja: 23 cze 2004, 09:44
Lokalizacja: Gdansk

#10

Post napisał: avatar » 03 lut 2016, 16:17

A kolega podeśle linka z kąd dokładnie kupił ? Zastanawiam się nad czymś takim właśnie ..i chciałbym kupić przed PiS podatkiem
"Everything should be made as simple as possible, but not one bit simpler."
Albert Einstein

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Frezarka - konstrukcja metalowa”