DRO chinczyk do TUE35

Dyskusje dotyczące toczenia, remontów, modernizacji, narzędzi. Tokarki konwencjonalne.

Autor tematu
kavior
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 183
Rejestracja: 05 gru 2014, 13:38
Lokalizacja: Krakow

DRO chinczyk do TUE35

#1

Post napisał: kavior » 15 paź 2016, 11:42

Chcialbym do swojej tokaryny dolozyc odczyt cyfrowy. Budzet to niestety tysiak zl. Czy taki z linka jest cos wart?
https://m.aliexpress.com/item/180468337 ... bae4f33a56



Tagi:

Awatar użytkownika

yuras
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 2
Posty: 17
Rejestracja: 08 gru 2014, 20:51
Lokalizacja: Stargard

#2

Post napisał: yuras » 15 paź 2016, 16:41

Hej
Pewnie że jest coś wart. Pól roku temu kupiłem na Aliexpress odczyt cyfrowy do mojej frezarki, 3 osie liniały z dokładnością 0,05mm, od sprzedawcy Shenzhen Siton Technology Co., Ltd. Dokładnie taki sam jak na Twoim zdjęciu.
Jestem bardzo zadowolony. Działa bardzo precyzyjnie, paczka zapakowana super profesjonalnie( styropian woreczki...)i wygląda na to że sprzęt dokładnie tej klasy co sprzedawany na popularny serwisie aukcyjnym tylko trzy razy tańszy :razz:
Ja wybrałem wysyłkę przez DHL, paczka z Honkongu leciała trzy dni.
Licz się jeszcze z tym że zostanie za towar doliczony podatek i cło. Firma spedycyjna potrzebuje od ciebie upoważnienia do wykonania w twoim imieniu wszystkich formalności.
W efekcie kurier dostarczy ci paczkę wraz z fakturą do uregulowania. W moim przypadku było to aż 347PLN (Cło: 13,00 Podatek VAT: 261,00 Prowizja: 73,80) Cena mojego urządzenia na aukcji to 263 USD, więc u ciebie będzie nieco taniej.
Pozdrawiam


Autor tematu
kavior
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 183
Rejestracja: 05 gru 2014, 13:38
Lokalizacja: Krakow

#3

Post napisał: kavior » 15 paź 2016, 17:54

Bardzo Ci dziekuje za konkretna odpowiedz :grin: Jestem zaskoczony clem i podatkiem. Ja osobiscie z ali nic nie zamawialem, ale sporo znajomych tak i zaden nie mial dodatkowych oplat. Nic, zaryzykuje. Nawet z clem cene zaakceptuje :razz:


dance1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 3083
Rejestracja: 11 mar 2007, 22:42
Lokalizacja: G-G

#4

Post napisał: dance1 » 15 paź 2016, 21:09

cło to "grosze" podatek już potrafi zaboleć.
I don't like principles, I prefer prejudices


kamar
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 13938
Rejestracja: 18 wrz 2010, 06:17
Lokalizacja: Kozienice
Kontakt:

#5

Post napisał: kamar » 15 paź 2016, 21:20

Składamy się na 500+ :) Kurierzy pobierali clo i podatek od dawna, poczta puszczała bez. A dziś dostałem z poczty wezwanie do dostarczenia dowodów zakupu klawiatury bezprzewodowej za 3.5 $.
:)


robertwrr
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 104
Rejestracja: 07 lut 2015, 14:08
Lokalizacja: Dzierżoniów
Kontakt:

#6

Post napisał: robertwrr » 16 paź 2016, 17:51

Mam pytanie do kolegi yuras za te 263 dolary no i koszty polskie w zestawie był czytnik i 3 liniały do wyboru bo podobne ogłoszenie znalazlem i tak dumam czy kupić i w jaki sposób płaciłeś ,czy może przez opcję przelewy 24.


Autor tematu
kavior
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 183
Rejestracja: 05 gru 2014, 13:38
Lokalizacja: Krakow

#7

Post napisał: kavior » 16 paź 2016, 20:01

Ja bede placil wirtualna karta kredytowa.

Awatar użytkownika

yuras
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 2
Posty: 17
Rejestracja: 08 gru 2014, 20:51
Lokalizacja: Stargard

#8

Post napisał: yuras » 18 paź 2016, 18:40

Kolego robertwrr dokładnie tak jak piszesz. W zestawie dostałem dokładnie to co było w opisie:
-odczyt cyfrowy trzech osi
-trzy liniały wraz z osłonami i blaszkami montażowymi
- ramie do montażu odczytu
- kable
Długości trzeba wcześniej uzgodnić mailowo i jeśli chcesz dłuższe niż 1000mm, wersję slim lub większą rozdzielczość liniałów to zazwyczaj trzeba dopłacać.
(zawsze czytaj bardzo uważnie, bo czasami im się coś tam pochrzani i np. opis będzie inny a zdjęcia z innej aukcji...) w razie wątpliwości można śmiało pisać do sprzedającego- oczywiście po angielsku.
I jeszcze bardzo ważna sprawa przy doborze liniałów, jeśli podajemy długość potrzebną do naszej maszyny np. 3x600mm to zazwyczaj sprzedawca rozumie to jako drogę ( efektywny zakres pomiarowy) a sam liniał będzie o kilka centymetrów dłuższy- warto o tym pamiętać bo z docinaniem to raczej krucho :mrgreen:

Awatar użytkownika

pioterek
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1706
Rejestracja: 27 gru 2012, 02:40
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie

#9

Post napisał: pioterek » 19 paź 2016, 11:34

A takie coś nie montowało się do tych sterowników?
Obrazek

w temacie coś było https://www.cnc.info.pl/topics56/bieda- ... t72505.htm


robertwrr
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 104
Rejestracja: 07 lut 2015, 14:08
Lokalizacja: Dzierżoniów
Kontakt:

#10

Post napisał: robertwrr » 04 lis 2016, 14:23

Wczoraj dotarły do mnie liniały też od Shenzhen Siton Technology zamówiłem wyświetlacz na 3 osie ,polecam tego sprzedawce całość wyniosła mnie 1160zł a nie jak na naszych rodzimych aukcjach o 1k więcej

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Toczenie / Tokarki Konwencjonalne”