Dokąd zmierza świat?

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

drzasiek90
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 80
Kontakt:

Re: Dokąd zmierza świat?

Post napisał: drzasiek90 » 12 sie 2025, 06:27

upadły_mnich pisze:
11 sie 2025, 21:39
PIS ma to do płaskoziemców, że nikogo z centrum czy lewicy o takich poglądach nie spotkałem.
Logika godna zatwardziałego lewaka 😉
Nic, że się nie składa i nie ma sensu, nic że się będą śmiali ale palnąć i tak trzeba 🤣

Ja nie spotkałem nikogo z prawicy, kto ma 4 nogi.
To znaczy, że wszystkie 4 nożne stworzenia to lewaki? Na to wskazuje twoja pokrętna logika.
upadły_mnich pisze:
11 sie 2025, 21:39
Nie wspomniałeś o witaminie C. :-D to trochę lżejsza odmiana płaskoziemców - również prawica.
Zejdź na ziemię, wyłącz telewizor lub to czym ci mózg wyprali.

szopenn
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 61

Post napisał: szopenn » 12 sie 2025, 17:17

tristar0 pisze:Nie przypominam sobie żeby Kazik był twórcą jakiejś klasyki, ani literackiej ani wybitnej twórczości wokalnej od śpiewa sobie , czasem nawet na trzeźwo.

gdyby śpiewał ode do husarii czy tam innych patologach mieniących się za wyznacznik patriotyzmu to biłbyś brawo, ale ze dobitnie określił szmatławców z obecnej prawicy to już ci śmierdzi, ale jest wręcz przeciwnie i Kazik nadal ma dla kogo grać w tym pierdolniku. To jest artysta i jego twórczość ma przekaz i styl - i obrywa się wszystkim po równo bo nie pamiętam, żeby jego interpretacja kiedykolwiek chybiła. Zresztą on nie tylko o polityce, tylko również o ludziach świniach. No ale, co to tłumaczyć wielbicielowi artyzmu, który serwował Jacek Kurski - wiem, że ten styl trudno przebić, ale za to jaki patriotyczny.

tristar0
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 13

Post napisał: tristar0 » 12 sie 2025, 19:45

szopenn pisze:
gdyby śpiewał ode do husarii czy tam innych patologach mieniących się za wyznacznik patriotyzmu to biłbyś brawo
to nadal byłoby mi to obojętne niczym zeszłoroczny śnieg w Mozambiku
szopenn pisze:żeby jego interpretacja kiedykolwiek chybiła
niech sobie śpiewa a ty nawet fanklub załóż mnie to gila.

Dodane 6 minuty 52 sekundy:
szopenn pisze:To jest artysta i jego twórczość ma przekaz i styl
to coś prawie jak ty , tylko to prawie u ciebie wygląda że skaczesz jak pchła i tyle twojego .
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki

upadły_mnich
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 9

Post napisał: upadły_mnich » 12 sie 2025, 20:13

drzasiek90 pisze:Ja nie spotkałem nikogo z prawicy, kto ma 4 nogi.
To znaczy, że wszystkie 4 nożne stworzenia to lewaki? Na to wskazuje twoja pokrętna logika.

To już pojechałeś Drzasiek90 zdrowo. Widzę potencjał na Nobla z literatury.

Pewien kolega stwierdził, że wierzy w jakąś partię do tego stopnia, że przekrętów ich nie uznaje.
Napisałem o "wierze" bo wśród inżynierów i techników mechaniki takie pojęcie jest co najmniej dziwne. Jak to tak? Wierzę, że silnik 0,75 kW da radę? Wierzę, że belka obciążona siłą skupioną da reakcję ...kN. To nie jest kwestia wiary.
sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej

drzasiek90
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 80
Kontakt:

Post napisał: drzasiek90 » 12 sie 2025, 20:47

Wiara nie jest prosta do zrozumienia - nie każdy potrafi zrozumieć.
Ale ty mieszasz jedno z drugim - wiedza, na przykład techniczna nie przeszkadza i nie wyklucza wiary, na przykład w Boga.
Jedno z drugim nie ma nic wspólnego.
Jedni mają tylko wiedzę, inni mają tylko wiarę a jeszcze inni mają i wiedzę i wiarę.
Są też tacy, którzy nie mają ani wiedzy ani wiary, ale o lewakach rozmawiać nie będziemy.

Opowiadanie, że wierzący w Boga wierzą w płaską ziemię świadczy o braku wiedzy.
Czasy prześladowania minęły - nie wiem, czy zauważyłeś.

Awatar użytkownika

Autor tematu
tuxcnc
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 57

Post napisał: tuxcnc » 12 sie 2025, 20:57

upadły_mnich pisze:
12 sie 2025, 20:13
Pewien kolega stwierdził, że wierzy w jakąś partię do tego stopnia, że przekrętów ich nie uznaje.
Jesteś tak tępy, czy tak obłudny?
Nie pisałem że wierzę w wiadomą partię, ani że nie wierzę w jakieś ich hipotetyczne przekręty (w każdej partii to się może zdarzyć), napisałem że nie wierzę w dmuchane afery ogłaszane przez twoich faworytów, bo jeszcze nigdy te rewelacje się nie potwierdziły.
Możesz nie odpowiadać, bo z kimś kto tak bezczelnie kłamie, rozmawiać nie mam zamiaru.

Awatar użytkownika

kozak12
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 16

Post napisał: kozak12 » 12 sie 2025, 22:19

tuxcnc pisze:
12 sie 2025, 20:57

Możesz nie odpowiadać, bo z kimś kto tak bezczelnie kłamie,
Ja znam takiego co we wszystkich wątkach swoje gówno zostawia.
Nie potrafi jak cywilizowany człowiek normalnie rozmawiać tylko wyzywa wszystkich od debili
Jak zacznie mu argumentów brakować to w innym wątku swoje żale wylewa. Chyba ma rozdwojenie jaźni . może nawet rozstrojenie.

forestgril
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 12

Post napisał: forestgril » 12 sie 2025, 23:13

upadły_mnich pisze:
11 sie 2025, 21:30
Drzasiek90. Tak się można przerzucać cytatami z Republiki i TVN.
Dla wyborców PIS Ziemia jest płaska, witamina C "lewoskrętna" pomaga na raka, samolot pasażerski może lecieć poziomo bez 6 m skrzydła, a dla obronności kraju są wymagane ołtarze polowe i izby pamięci.
Poprzedni rząd nic nie twierdził tylko ...wydawał.
Przykro mi słyszeć tego typu komentarze, które nie są ani merytoryczne, ani nie mają dobrej intencji. Kolego Mnichu, po Tobie akurat spodziewałem się wyższego poziomu. Może mi się coś pomyliło?

Bez sensu taka rozmowa, nienawiść albo/i pogarda. Tak nas Polaków rozgrywają: ruscy, Żydzi, Niemcy i Amerykanie. Bo nie potrafimy rozmawiać bez obrażania się nawzajem. Tylko klin wbity czasem trzeba poprawić , dzielić i rządzić (i pospołu rozkradać).

Dodane 3 minuty 4 sekundy:
szopenn pisze:
12 sie 2025, 17:17
tristar0 pisze:Nie przypominam sobie żeby Kazik był twórcą jakiejś klasyki, ani literackiej ani wybitnej twórczości wokalnej od śpiewa sobie , czasem nawet na trzeźwo.

gdyby śpiewał ode do husarii czy tam innych patologach mieniących się za wyznacznik patriotyzmu to biłbyś brawo, ale ze dobitnie określił szmatławców z obecnej prawicy to już ci śmierdzi, ale jest wręcz przeciwnie i Kazik nadal ma dla kogo grać w tym pierdolniku. To jest artysta i jego twórczość ma przekaz i styl - i obrywa się wszystkim po równo bo nie pamiętam, żeby jego interpretacja kiedykolwiek chybiła. Zresztą on nie tylko o polityce, tylko również o ludziach świniach. No ale, co to tłumaczyć wielbicielowi artyzmu, który serwował Jacek Kurski - wiem, że ten styl trudno przebić, ale za to jaki patriotyczny.
Pamiętajmy i zważmy, że gdy zaśpiewał „wszyscy artyści to prostytutki”, to komentował sam siebie.

Awatar użytkownika

Autor tematu
tuxcnc
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 57

Post napisał: tuxcnc » 13 sie 2025, 05:21

kozak12 pisze:
12 sie 2025, 22:19
tuxcnc pisze:
12 sie 2025, 20:57

Możesz nie odpowiadać, bo z kimś kto tak bezczelnie kłamie,
Ja znam takiego co we wszystkich wątkach swoje gówno zostawia.
Nie potrafi jak cywilizowany człowiek normalnie rozmawiać tylko wyzywa wszystkich od debili
Jak zacznie mu argumentów brakować to w innym wątku swoje żale wylewa. Chyba ma rozdwojenie jaźni . może nawet rozstrojenie.
Widzę, że mam kolejnego psychofana.
Niby wiadomo, że to choroba, a jednak zawsze jest zdziwienie, że ktoś tak łatwo poddaje się ślepej nienawiści...

szopenn
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 61

Post napisał: szopenn » 13 sie 2025, 09:14

forestgril pisze:Pamiętajmy i zważmy, że gdy zaśpiewał „wszyscy artyści to prostytutki”, to komentował sam siebie.

zawsze możesz zacząć grać, wtedy posłuchamy skomentujemy. Póki co wydaje mi się, że kazik olewa ciebie ciepłym i nie masz dla niego jak najmniejsze znaczenie ;)

i dla tobie podobnych obrońców granic z pod gwiazdy maryjnej, zaśpiewał również knajpę morderców. Jednak trzeba rozumieć - a w bo republice powiedzieli że w knajpie kazik spiewa o kolacji u sowy, a mordercą jest tusk :D To ten poziom interpretacji? Wina tuska pewnie...

Dodane 6 minuty 37 sekundy:
tristar0 pisze:to nadal byłoby mi to obojętne niczym zeszłoroczny śnieg w Mozambiku

no czarne oczy.. powtarzali tyle ile o zamachu, da się - wchodzi w łeb, nie ma co :D :D

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”