dobre pieniądze do zebrania na platformie startup
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 40
Re: dobre pieniądze do zebrania na platformie startup
aaa teraz piętrzy się problem pakowania i wysylki.
dalej na nie.
widać nie ma tu ludzi którzy lizneli troche sukcesu, skoro tak czarno widzą inicjatywe
dalej na nie.
widać nie ma tu ludzi którzy lizneli troche sukcesu, skoro tak czarno widzą inicjatywe
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 27
My Ci wylistowujemy problemy do rozwiązania. A Ty nie masz rozwiązań...
Liczę że jutro wykonasz telefony do firm kurierskich i dostaniesz stawki za dostawę na cały świat. Może wtedy trochę ochłoniesz i zrozumiesz dlaczego na kickstarterze są głównie ludzie z USA.
Liczę że jutro wykonasz telefony do firm kurierskich i dostaniesz stawki za dostawę na cały świat. Może wtedy trochę ochłoniesz i zrozumiesz dlaczego na kickstarterze są głównie ludzie z USA.
-
mam umowę z ups , kilogramowa paczka w 48 godzin trafia do klienta w usa, w cenie 90 pln.
po co straszysz kosztem do wietnamu, gdy 95% klientów to i tak są ludzie z USA
a pakuje się normalnie. biurko, dwie rączki. i jedziesz. zdziwiłbyś się ile można zrobić na jednej zmianie
-
- Posty w temacie: 42
no i tyle czasu straciłeś na pisanie zamiast spakować kilkaset paczek , u mnie za takie marnotrawstwo czasu kariery byś nie zrobił nawet obiecując złote góry .
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
Ponieważ moi kliencie robili takie dostawy często. Teoria a nie praktyka. Przypominam tylko że zachwycałeś się dostarczaniem 4 kostek do gry w cenie 39$:
39$ - 8% prowizji = 38,08$
38,08$ * 3,84 = 146.22 zł
146 zł - 90zł dostawa = 56zł
Nawet nie chce mi się liczyć jaki koszt produkcji, podatków, kosztu pakowania. Bo to wyjdą jakieś grosze za paczkę. Do zarobienia na handlu allegro. A z czego zapłacisz za ten film warty 20 tyś zł? Z czego zapłacisz za reklamę? Sprzedawałeś cokolwiek w internecie, tak żeby tylko z tego żyć?
39$ - 8% prowizji = 38,08$
38,08$ * 3,84 = 146.22 zł
146 zł - 90zł dostawa = 56zł
Nawet nie chce mi się liczyć jaki koszt produkcji, podatków, kosztu pakowania. Bo to wyjdą jakieś grosze za paczkę. Do zarobienia na handlu allegro. A z czego zapłacisz za ten film warty 20 tyś zł? Z czego zapłacisz za reklamę? Sprzedawałeś cokolwiek w internecie, tak żeby tylko z tego żyć?
-
-
- Posty w temacie: 6
JanŻelazny pisze:widać nie ma tu ludzi którzy lizneli troche sukcesu, skoro tak czarno widzą inicjatywe
No to działaj, po co nam pomysły podrzucać w ogóle, jeszcze ktoś konkurencję Ci zrobi. Prosta sprawa - wymyślić głupotę, potem crowdfunding i czysty zysk.
Podziwiam altruzim, jeśli podrzucasz innym pomysły, żeby sobie zarobili

-
jakie ja niby pomysły podrzucam, przeciez tam ciągle podobne produkty.
pomijając samego kickstartera to podoba mi się taki model biznesowy gdzie masz jeden produkt , wrzucasz go jutro do sieci, odpalasz reklamy i zaczynasz go sprzedawać. tak po prostu z dnia na dzień.
wcześniej wysyłasz na magazyn w usa zapas na miesiąc i stamtąd automatycznie idzie do klienta
pomijając samego kickstartera to podoba mi się taki model biznesowy gdzie masz jeden produkt , wrzucasz go jutro do sieci, odpalasz reklamy i zaczynasz go sprzedawać. tak po prostu z dnia na dzień.
wcześniej wysyłasz na magazyn w usa zapas na miesiąc i stamtąd automatycznie idzie do klienta
-
I to jest w końcu jakaś sensowna koncepcja. Tylko umknęło Ci że tam nic automatycznie nie idzie. Tam też pracują ludzie lub maszyny którym trzeba płacićJanŻelazny pisze: ↑14 mar 2021, 22:56wcześniej wysyłasz na magazyn w usa zapas na miesiąc i stamtąd automatycznie idzie do klienta

Natomiast ciągle jesteś w teorii zdobywania zamówień. Uważasz że to się samo zrobi. I my w to nie wierzymy.
-
- Posty w temacie: 42
czyli z 38$ robi się prawie 120 $ no fakt biznes życia tylko zarabia nie producent a głównie transport
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki