Do czego to zmierza
Jak w tytule
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Re: Do czego to zmierza
Uważam, że pionek, ponieważ to on jest "wystawiony i wywija szabelką".
Prawdziwe szachy siedzą w cieniu i spijają śmietankę.
Prawdziwe szachy siedzą w cieniu i spijają śmietankę.
-
- Posty w temacie: 11
IMPULS3 pisze: momencie pademii mówiłem o nadchodzącej inflacji. Czy nie trafiłem?
czekałem aż wyśpiewasz te 10% discount od trumpa.. niestety.. to nie to samo pandemiowa inflacja

-
- Posty w temacie: 9
Jego nie da się zdefiniować przez jeden dzień bo dziś gada jedno a jutro drugie.szopenn pisze:od trumpa.
Poza tym ja nie skupiam się na politykach bo nie są warci mojego zainteresowania a interesuje mnie ogólna sytuacja a jej nie da się określic w jednej chwili. Trzeba obserwować ten psychiatryk.

-
IMPULS3 pisze:Jego nie da się zdefiniować przez jeden dzień bo dziś gada jedno a jutro drugie.
Poza tym ja nie skupiam się na politykach bo nie są warci mojego zainteresowania a interesuje mnie ogólna sytuacja a jej nie da się określic w jednej chwili. Trzeba obserwować ten psychiatryk.
a tu przecież nie chodzi o analize trumpa, temat nazywa się do czego to zmierza i kiedy napisałem że te wszystkie przepowiadanki to jest sromotna klęska, to miałem racje. Te 10% należałoby rozpatrywać nie w kategorii analizy trumpa, tylko analizy "do czego to zmierza". No jakby nie było napisałeś w temacie

On dawien dawna nikt nie wie nic, a przepowiadanki trwają. Włącznie ze strikiemXP który po podaniu w wiadomościach, że trump robi discount na cło, strajk pisze 2h później, że gdzieś już czytał że trump wycofa się z ceł i że to podpucha

Co do trumpa, jedni mówią że trzeba czekać co zrobi. Świat chyba nie widział gorszego debila w polityce, ale śmiesznie jest

A no i to..

Taiwan patrzy z przerażeniem.... co ma patrzeć. Chinole dostają cła, sypie im się gospodarka to powinni się cieszyć bo nie w głowie im wojenki.

-
szopenn pisze:temat nazywa się do czego to zmierza i kiedy napisałem że te wszystkie przepowiadanki to jest sromotna klęska,
Do czego zmierza to będzie wiadomo jak będzie wiecej danych. W tej chwili największy amerykański negocjator wojny na wschodzie to dużo gada a mało robi. W sensie bałagany to robi dużo ale praktycznych rzeczy to nie. Jest szołmenem i narcyzem. I może w pewnych kwestiach rację ma to robi to odwrotnie niż powinien. Ameryka nie jest samowystarczalna więc najpierw powinno się wybudować zakłady produkcyjne a póżniej je chronić cłami. No ale jak ktoś kończy wojnę w 24 godziny to trzeba mu zaufać i bić brawo wszak polityka ma dużo takich zbawców świata w szeregach.
Natomiast jak chwilę się poobserwuje ten bałagan to mozna bedzie wysnuć wnioski co będzie, w tej chwili jest stanowczo za wcześnie.
-
IMPULS3 pisze:Natomiast jak chwilę się poobserwuje ten bałagan to mozna bedzie wysnuć wnioski co będzie, w tej chwili jest stanowczo za wcześnie.
szopenn pisze:Od kilku lat jestem na forum. Tematów wróże z kuli - a raczej z du**, było tu bez liku. Nigdy nie trafiliście w punkt, ani ci prawi ani lewi a szczególnie ryżowi. Pzdr
też poczekam na wnioski, wolę poczekać niż dołączyć do klubu ryżowych przepowiedników. Przynajmniej Twoje wnioski co do rudoblond heada są słuszne, bo np w polskiej prawicy uchodzi za geniusza, stratega.. chyba zaraz po kaczelniku.
-
- Posty w temacie: 10
A czemu odrzucasz możliwość, że Trump to stary wyga i odgrywa wcześniej ułożony scenariusz?
Podobno to jest córka Wiśniewskiego do listonosza. I co z tego. Ani Trump, ani Putin, to nie są osoby, którym można stawiać ultimatum, a jeśli ktoś tworzy podobne historie, to ja współczuję tym, którzy w nie wierzą, a na dodatek je rozpowszechniają.
Ale mocny pionek. Taki z majątkiem około 5 miliardów dolarów. Do Muska mu oczywiście daleko, tyle że oni (bo kilku podobnych jeszcze) w tej samej drużynie grają. Tym niemniej dbając o kapitał innych, przy okazji dba też o swoje, bo on nie z tych, co na polityce się dorobili, jak niejaki Donek, czy Jarek.
Wystawia to się takich, jak Obama, czy Biden. Ten nie musi dawać się wystawiać, ma i na chlebek i na masełko do tego chlebusia.
Na razie to za jedno euro można kupić sobie 1,12 dolara i ta wartość rośnie. A silne euro to nie jest dobra wiadomość dla UE. Dla Polski, która w UE jest, również nie jest to dobra wiadomość.
Mimo wszystko nadal nie mam zamiaru się stressować.
-
jasiu... pisze:Mimo wszystko nadal nie mam zamiaru się stressować.
Co Ty masz z tym stresem? Obserwacja tego co się dzieje jest informacją. Co znią zrobisz to Twoja sprawa. Można zapomnieć, można spisać na kartce papieru i zrobić rachunek co przeważa i na tej podstawie ułożyć sobie plan na przyszłość. Jak trafisz to super a jak nie to też dobrze bo dowiesz się że nie trafiłeś, ale stresować się tym przecież nie musisz.
-
- Posty w temacie: 10
Problem w tym, że kilku "mądrych" od razu straszy, jakie to tragedie nas czekają. Nabijają sobie lajki, czy ilości wejść. A jeden z drugim pisze tylko o tym, co udało mu się wymyślić, albo skopiować od podobnych do niego mądrali.
Ja myślę, że to jednak jest odgrywanie dobrze napisanego scenariusza. Acha, nie pytaj, dla kogo ten scenariusz jest dobrze napisany, bo to jasne, że dla aktorów, choć i dla niektórych widzów może ten scenariusz być korzystny. Właśnie, dla niektórych.
Ja myślę, że to jednak jest odgrywanie dobrze napisanego scenariusza. Acha, nie pytaj, dla kogo ten scenariusz jest dobrze napisany, bo to jasne, że dla aktorów, choć i dla niektórych widzów może ten scenariusz być korzystny. Właśnie, dla niektórych.
-
jasiu... pisze:Problem w tym, że kilku "mądrych" od razu straszy, jakie to tragedie nas czekają.
Że tak zapytam, to Ty nie masz swojego rozumu?

To tak jakbyś napisał mi ze moje maszyny są nic nie warte bo są na rynku już lepsze. No bo są, ale to mnie nie stresuje i wiem do czego ja potrzebuje swoich maszyn i dlaczego one dla mnie nadal mają wartość.