Czy rysunek jest poprawny?

Dyskusje dotyczące spraw związanych z rysunkiem technicznym
Awatar użytkownika

Autor tematu
quzyn
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 2
Posty: 68
Rejestracja: 15 lut 2011, 18:54
Lokalizacja: Olkusz

Czy rysunek jest poprawny?

#1

Post napisał: quzyn » 19 sty 2017, 23:38

Witam,
chciałbym zapytać czy ten rysunek jest wykonany prawie poprawnie czy daleko od sztuki , jest on zrobiony dla operatora.
https://zapodaj.net/841d9635a28e8.jpg.html
Brakuje wymiarów, które są na drugim arkuszu ale chodzi mi o poprawność wykonania dotychczas.
Z góry dziękuję.



Tagi:

Awatar użytkownika

nowycrteam
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 108
Rejestracja: 01 sty 2012, 17:55
Lokalizacja: Wodzisław
Kontakt:

#2

Post napisał: nowycrteam » 20 sty 2017, 00:05

:shock: nie no klasa xD za dużo wymiarów na jednym rzucie to po pierwsze. Otwory fajnie wyszczególnione w szczegółach ale wymiarowanie otworów kwadratowych czy to wysepek masakra. Bardzo nieczytelny rysunek. Kazdy otwór zwymiaruj osobno (szerokość i wysokość ) potem obok pododowaj odleglosci od otworu lub wysepki :) jak bede miał jutro czas to pokażę ci o co chodzi....

Awatar użytkownika

Autor tematu
quzyn
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 2
Posty: 68
Rejestracja: 15 lut 2011, 18:54
Lokalizacja: Olkusz

#3

Post napisał: quzyn » 20 sty 2017, 00:12

ok, dzięki wielkie :] rysunek jest tylko dla operatora żeby napisał gcode, chciałem mu zaoszczędzić pracę i zrobić wymiarowanie absolutne. Rozłożę poszczególne otwory na innych rzutach, tak będzie okej?

Awatar użytkownika

nowycrteam
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 108
Rejestracja: 01 sty 2012, 17:55
Lokalizacja: Wodzisław
Kontakt:

#4

Post napisał: nowycrteam » 20 sty 2017, 00:29

Jak to ma być tylko dla operatora który pisze program z palca to może być. :) ale tak jak mówię malo czytelny rysunej jak dla mnie. Tzn wykonalbym element ale pisanie programu w cadzie troche by mi zajęło

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Rysunek techniczny”