No tak, dlatego nie powinno się kupować taczek, a dwa wiadra piachu do piaskownicy przywozić wywrotką, najlepiej ciągnikiem siodłowym.best solutions pisze:I konia z rzędem dla tego kto napisze z palucha program na to:
(...)
I odrazu dodaje że wszystkie ścianki żeberek są pod różnymi kątami
A co do twojego przykładu, to kiepsko się popisałeś. Żebra w głowicy są wykonywane z dokładnością, a w zasadzie bez żadnej dokładności. Tam ma się tylko powietrze merdać, dlatego myślę, że w HH 530 dość szybko byłbym w stanie robotę opanować. Co innego, gdybyś dał przykład czegoś z branży lotniczej, tam krzywe są opisane matematycznie i w zasadzie nie odwarzyłbym się ręcznie takiego profilu wprowadzić do maszyny.
Wiem, potrafię dość swobodnie posługiwać się Rhino, jakoś przyzwyczaiłem się do tego właśnie modelera i nie mam najmniejszych problemów np. z Alphacamem. Tym niemniej, jeśli mam jednostkową robotę na Weilerze (to taka tokarka), to czasem wolę bezpośrednio na maszynie wpisać kontur i wybrać obróbkę. Może chodzić mi się nie chce do komputera, czekać aż się otworzy,best solutions pisze:Cam naprawde nie jest taki straszny jak niektórzy go postrzegają

A ty best solutions znasz np. Shopturna, takiego np. z CTX gamma? (ja znam, że zacytuję ciebie: "naprawde nie jest taki straszny jak niektórzy go postrzegają").