Cykle stałe L .. w Sinumerik 3T

Dyskusje na temat systemu Sinumerik

Autor tematu
CoCoN
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 1
Posty: 80
Rejestracja: 20 wrz 2008, 18:28
Lokalizacja: dolnośląskie

Cykle stałe L .. w Sinumerik 3T

#1

Post napisał: CoCoN » 27 kwie 2011, 14:12

Dostałem do obsługi 25-letnią tokarkę z cyklami stałymi w Sinumeriku 3T:

L83, L90, L92, L95, L96, L910, L911.

W dołączonym xero dokumentacji w wersji GA4 znajduję tylko opisy cykli L95 i L96 wraz z towarzyszącymi cyklom parametrami R ..= .. .
Nie można wyedytować treści tych cykli, ponieważ na ekranie pojawia się komunikat:
*Festzyklus*.
:?:
Drugim tematem będzie wymiana starego monochromatycznego monitora 9" CRT (green) na współczesny monitor LCD.
Ten po ponad 70.000 godz. pracy, ledwie świeci, jaskrawość ma na maxa, podświeca tło i ruchy wsteczne plamki po ekranie; rano, gdy wschód słońca kładzie się po hali, można dostać oczopląsu; jest już decyzja właściciela maszyny, żeby go nie regenerować.
Co tam wstawić, żeby nie wydać więcej niż warta jest ta maszyna?
:idea:
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2011, 11:01 przez CoCoN, łącznie zmieniany 2 razy.



Tagi:


andrjalo
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 528
Rejestracja: 27 lut 2011, 14:15
Lokalizacja: Polska

#2

Post napisał: andrjalo » 27 kwie 2011, 14:34

Jaki masz problem z monitorem


AS-i
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 1
Posty: 29
Rejestracja: 25 paź 2009, 12:31
Lokalizacja: opolskie

#3

Post napisał: AS-i » 28 maja 2011, 22:02

Wystarczy zwiększyć prąd w obwodzie żarzenia kineskopu i zmniejszyć kontrast (monitory
z kineskopami Toschiba)
dostęp do podprogramów jest możliwy po uprzednim odblokowaniu pamięci.


lucky_sz
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 2
Rejestracja: 28 paź 2011, 20:29
Lokalizacja: Tarnowskie Góry

Re: Cykle stałe L .. w Sinumerik 3T

#4

Post napisał: lucky_sz » 19 cze 2020, 11:04

AS-i pisze:
28 maja 2011, 22:02
dostęp do podprogramów jest możliwy po uprzednim odblokowaniu pamięci.
Masz może wiedzę jak to zrobić? Mam stara SHW UF21 na Sinumerik 3M, brakuje mi cykli g80-> i nie mogę ich wgrać normalnie jako L8000 itp

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Siemens Sinumerik CNC”