ctx 400 GILDEMEISTER

Dyskusje na temat systemu Heidenhaina
Awatar użytkownika

CNCRob
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 9
Posty: 1317
Rejestracja: 24 cze 2007, 20:42
Lokalizacja: Świdwin / Worcester

#21

Post napisał: CNCRob » 08 maja 2010, 17:38

ale sprawdzisz czy to we wrzecionie szukac przyczyny tego alarmu czy tez nie. nie mam schematu elektrycznego ani dokumentacji od tej maszyny wiec moge tylko strzelac. no ale rob jak uwazasz.


- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.

Tagi:


Autor tematu
omm
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 12
Posty: 95
Rejestracja: 03 mar 2009, 13:39
Lokalizacja: Poznań

#22

Post napisał: omm » 12 maja 2010, 16:20

mam jeszcze male pytanko macie moze jakas symulacje fajna na ta maszyne chcialem sie troszke pobawic w pisanie programow na ta maszynke ?

Awatar użytkownika

CNCRob
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 9
Posty: 1317
Rejestracja: 24 cze 2007, 20:42
Lokalizacja: Świdwin / Worcester

#23

Post napisał: CNCRob » 13 maja 2010, 01:42

mamy ale nie damy, dlaczego? dlatego, ze twoje podejscie do osob pomagajacych jest troche skrzywione, nie uzyje mocniejszych slow bo az tak zle nie jest. nie potrafisz nawet podziekowac za cos, co dostales...
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.


mirek2112
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 3
Rejestracja: 13 maja 2010, 13:28
Lokalizacja: Niemcy,Stuttgart
Kontakt:

#24

Post napisał: mirek2112 » 13 maja 2010, 14:00

Mozesz sprawdzic co sie dzieje w ustawieniach maszyna, moze jest cos poprzestawiane.Niedawno tez mialem problemy z ctx 410 z wrzecionem przeciwleglym, tyle ze w simens840D Shopturn 6.03 rok 2008.
Z pozdrowieniami...

Mirek


Autor tematu
omm
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 12
Posty: 95
Rejestracja: 03 mar 2009, 13:39
Lokalizacja: Poznań

#25

Post napisał: omm » 13 maja 2010, 17:17

Draco az tak cie to urazilo ze nie podziekowalem jak tak to przepraszam i teraz podziekuje DZIEKUJE za pomoc no wsumie jak sie nie podzielisz to trudno moze uda mi sie cos znalesc na necie

[ Dodano: 2010-06-18, 23:22 ]
Dobra poddaje się jeśli chodzi o szukanie symulatora na ctx400 i PROŹBA PODZIELI SIĘ KTOŚ MOŻE TAKOWYM SYMULATOREM Z GÓRY BARDZO DZIĘKUJE


trezo79
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 2
Rejestracja: 05 paź 2018, 14:51

Re:

#26

Post napisał: trezo79 » 05 paź 2018, 15:07

andrzejek333 pisze:
06 maja 2010, 01:18
jak ze śląskiego jestes to dało by sie cos załatwic ;)
mamy taką w firmie z wszystkimi papierami i instrukcjami(nowa była kupywana) tyle ze kwestia kilku godzin udostepnienia zebys zdąrzył skserowac a i jakas dobra butelka dla operatora za udostępnienie :wink:
Witam
Jest szansa na skserowanie , jestem z sosnowca i na pewno przywiozę dobrą butelkę :D


HUD
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Posty: 413
Rejestracja: 22 kwie 2007, 21:27
Lokalizacja: Lublin

Re: ctx 400 GILDEMEISTER

#27

Post napisał: HUD » 05 paź 2018, 21:05

Jest wersja w naszym ojczystym języku :)
Teraz jestem na wyjeździe, jak wrócę to mogę podesłać.
Pozdrawiam Krzysztof G.


InzSpawalnik
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1558
Rejestracja: 28 gru 2012, 01:04
Lokalizacja: Galaktyka

Re: ctx 400 GILDEMEISTER

#28

Post napisał: InzSpawalnik » 07 paź 2018, 16:19

Panowie,

Mam problem z podobna maszyna do Waszej. Jest to GILDEMEISTER N.E.F. CT40.
Problem polega na tym ze w momencie wykonywania programu przygasa ekran i szybko powraca z bledem. Program dalej się wykonuje ale zamiast zbierac 1mm zbiera 3mm i generuje felerne elementy. Wydaje nam się ze w momencie kiedy ruszają silniki to pobor pradu jest duzy i wpływa to na prace sterownikow ( kontroler i komputer ). Czy ktoś się orientuje albo spotkal się z takim przypadkiem ? Maszyna jest w pobliżu Krakowa. Proszę o informacje na priva jakby co.


HUD
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Posty: 413
Rejestracja: 22 kwie 2007, 21:27
Lokalizacja: Lublin

Re: ctx 400 GILDEMEISTER

#29

Post napisał: HUD » 07 paź 2018, 22:59

Ja nie za wiele pomogę bo sam mam tą maszynę od 5 dni :)
Sprawdź czy nie masz zbyt dużych spadków napięcia lub jakiś syfów na zasilaniu, ja w innej maszynie tak miałem.
Wymiana kondensatorów w zasilaczu sprawę uzdrowiła.
Pozdrawiam Krzysztof G.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Heidenhain”