Co trzeba skończyć żeby być programistą cnc
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 20
Piracik napisal
“wiec ja swojego zdania o programistach nie zmienie, poza tym nie przejmuje sie ich wyzszym stanowiskiem u mnie w firmie i najzwyczajniej w swiecie przeganiam ich od moich maszyn. szef kiedys docenil moje zdolnosci, zapytal kim chce byc (w chwili obecnej moge dac slowo i bede pracowal w biurze ale nie mam ochoty glupczyc pol dnia i omawiac z klientem jak robic detale ktore on zamawia). powiedzialem, ze chce zostac przy maszynie pod warunkiem , ze wszystkim bede sie sam zajmowal. to mi sprawia przyjemnosc i taka prace lubie a zarobki mam jak ci co na stolkach siedza”
taka mala refleksja
Zosia - Samosia
Jest taka Zosia,
Nazwano ją Zosia-Samosia,
Bo wszystko "Sama! Sama! Sama!"
Ważna mi dama!
Wszystko sama lepiej wie,
wszystko sama robić chce,
Dla niej szkoła, książka, mama
nic nie znaczą - wszystko sama!
Zjadła wszystkie rozumy,
Więc co jej po rozumie?
Uczyć się nie chce - bo po co,
Gdy sama wszystko umie?
A jak zapytać Zosi:
- Ile jest dwa i dwa?
- Osiem!
- A kto był Kopernik?
- Król!
- A co nam Śląsk daje?
- Sól!
- A gdzie leży Kraków?
- Nad Wartą!
- A uczyć się warto?
- Nie warto!
Bo ja sama wszystko wiem
i śniadanie sama zjem,
I samochód sama zrobię
I z wszystkim poradzę sobie!
Kto by się tam uczył, pytał,
Dowiadywał się i czytał,
Kto by sobie głowę łamał,
Kiedy mogę sama, sama!
- Toś ty taka mądra dama?
A kto głupi jest!
- Ja sama!
Julian Tuwim
“wiec ja swojego zdania o programistach nie zmienie, poza tym nie przejmuje sie ich wyzszym stanowiskiem u mnie w firmie i najzwyczajniej w swiecie przeganiam ich od moich maszyn. szef kiedys docenil moje zdolnosci, zapytal kim chce byc (w chwili obecnej moge dac slowo i bede pracowal w biurze ale nie mam ochoty glupczyc pol dnia i omawiac z klientem jak robic detale ktore on zamawia). powiedzialem, ze chce zostac przy maszynie pod warunkiem , ze wszystkim bede sie sam zajmowal. to mi sprawia przyjemnosc i taka prace lubie a zarobki mam jak ci co na stolkach siedza”
taka mala refleksja
Zosia - Samosia
Jest taka Zosia,
Nazwano ją Zosia-Samosia,
Bo wszystko "Sama! Sama! Sama!"
Ważna mi dama!
Wszystko sama lepiej wie,
wszystko sama robić chce,
Dla niej szkoła, książka, mama
nic nie znaczą - wszystko sama!
Zjadła wszystkie rozumy,
Więc co jej po rozumie?
Uczyć się nie chce - bo po co,
Gdy sama wszystko umie?
A jak zapytać Zosi:
- Ile jest dwa i dwa?
- Osiem!
- A kto był Kopernik?
- Król!
- A co nam Śląsk daje?
- Sól!
- A gdzie leży Kraków?
- Nad Wartą!
- A uczyć się warto?
- Nie warto!
Bo ja sama wszystko wiem
i śniadanie sama zjem,
I samochód sama zrobię
I z wszystkim poradzę sobie!
Kto by się tam uczył, pytał,
Dowiadywał się i czytał,
Kto by sobie głowę łamał,
Kiedy mogę sama, sama!
- Toś ty taka mądra dama?
A kto głupi jest!
- Ja sama!
Julian Tuwim
POZDRAWIAM
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 13
Od dzisiaj kto bedzie pierd.... bez sensu bedzie nazywany typem G3
http://pl.wikipedia.org/wiki/UFO
http://pl.wikipedia.org/wiki/UFO
Prawda leży pośrodku -Arystoteles.Może dlatego wszystkim zawadza -Wodzu.
-
- Posty w temacie: 6
Dzikus ja nie mam nic do ciebie bo jak sam piszesz nie znam cie. Ale nie podoba mi sie cholernie ton twoich wypowiedzi. Jestes z tego co sie zorientowalem najbardziej agresywny na calym forum i chodzi mi tylko o to zebys troszke odpuscil. Jezeli ktos cie drazni ignoruj jego wypowiedzi lub wytknij bledy a nie obrazaj. Tyle z mojej strony.
A coscie sie tego piracika doczepili ze sobie sam wszystko robi ?? Wazne ze wykonuje swoja prace a musi wykonywac dobrze bo jeszcze pracuje i jego wyboor jakie ma stanowisko czy ma zylaki, hemoroidy, kraciasta koszule czy co tam sobie jeszcze wymyslicie. Mial chlopak pecha ze trafil na programistoow debili to sobie zdanie wyrobil i tyle.
A coscie sie tego piracika doczepili ze sobie sam wszystko robi ?? Wazne ze wykonuje swoja prace a musi wykonywac dobrze bo jeszcze pracuje i jego wyboor jakie ma stanowisko czy ma zylaki, hemoroidy, kraciasta koszule czy co tam sobie jeszcze wymyslicie. Mial chlopak pecha ze trafil na programistoow debili to sobie zdanie wyrobil i tyle.
Jeżeli prąd nas nie zabije to nas napewno nie wzmocni 

-
- Posty w temacie: 10
- Kontakt:
kostner pisze:Dzikus ja nie mam nic do ciebie bo jak sam piszesz nie znam cie. Ale nie podoba mi sie cholernie ton twoich wypowiedzi. Jestes z tego co sie zorientowalem najbardziej agresywny na calym forum i chodzi mi tylko o to zebys troszke odpuscil. Jezeli ktos cie drazni ignoruj jego wypowiedzi lub wytknij bledy a nie obrazaj. Tyle z mojej strony.
jako "najbardziej agresywny uzytkownik tego forun" chcialbym zadac ci 3 pytania
1. czy kiedykolwiek widziales, abym kogos pierwszy chamsko zaczepil
2. czy w tym watku ja zaczalem robic burdel, czy tez wlaczylem sie do dyskusji dopiero po dobrych kilku dniach?
3. czy ignorowanie czyjegos chamstwa, prostactwa a czasem i zwyklych klamstw naprawde uwazasz za najlepsza metode walki z takimi zachowaniami?
to byly pytania czysto retoryczne, nie musisz wiec na nie odpowiadac.
-mamo, czy jestem Twoją małą księżniczką?
-nie, nie jesteś synu
-nie, nie jesteś synu
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 17
tak ja znam: wystarczy niech sobie zobaczy za co masz dwa ostrzezenia... pierwszy raz to ty mnie wyzwales od podajnikowego i za to dostalismy po ostrzezeniu. drugim razem tez ty zaczales i za to zalatwilem tobie ostrzezenie bo nie mam ochoty sie z toba klucic. jestes za tepy i za bardzo zapatrzony w siebie a wmawiasz to komus innemu. popraw swoje zachowanie to i ja odpuszcze.DZIKUS pisze:jako "najbardziej agresywny uzytkownik tego forun" chcialbym zadac ci 3 pytania
1. czy kiedykolwiek widziales, abym kogos pierwszy chamsko zaczepil

[ Dodano: 2006-11-17, 15:29 ]
nie nie ty zaczales, ale jak zdazyles zauwazyc omawiane byly niektore przypadki programistow i operatorow, nie bylo zadnego wytykania i mowienia nazwisk , ze ten jest taki a tamten taki. ty jako pierwszy zwrociles sie osobiscie do kogos...2. czy w tym watku ja zaczalem robic burdel, czy tez wlaczylem sie do dyskusji dopiero po dobrych kilku dniach?
[ Dodano: 2006-11-17, 15:29 ]
nie. i dlatego nie pozwole abys mnie obrazal!!!DZIKUS pisze:3. czy ignorowanie czyjegos chamstwa, prostactwa a czasem i zwyklych klamstw naprawde uwazasz za najlepsza metode walki z takimi zachowaniami?
- Tokarki CNC -
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
-
- Posty w temacie: 20
Piracik, czy potrafisz sie przyznac do swojej wpadki?Piracik pisze:Cytat:
2. czy w tym watku ja zaczalem robic burdel, czy tez wlaczylem sie do dyskusji dopiero po dobrych kilku dniach?
nie nie ty zaczales, ale jak zdazyles zauwazyc omawiane byly niektore przypadki programistow i operatorow, nie bylo zadnego wytykania i mowienia nazwisk , ze ten jest taki a tamten taki. ty jako pierwszy zwrociles sie osobiscie do kogos...
cala sprawa zaczela sie od tego jednego nieszczesnego postu ktory napisales. masz racje, nie wytykales pojedynczych nazwisk bo wszystkich wpakowales rowno do jednego wora!
oto zrodlo calego problemu (ponizej). przeczytaj i pomysl przez chile zanim odpiszesz.
"[ Dodano: 2006-11-11, 11:44 ]
a wiesz dlaczego programisci to debile?bo uwazaja iz sa najlepsi i nikogo nie musza sie radzic a tak naprawde to nie maja zielonego pojecia o maszynie na ktora pisza i wiekszosc z nich nawet w reku narzedzia nie miala..."
POZDRAWIAM
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Ja żadnych szkól technicznych nie kończyłem. Pomimoże od 5 lat bawię się cnc uważam że jeszcze wiele muszę się nauczyć. Ale jednego to się już dawno nauczyłem- szanować innych ludzi bezwzględu czy wiedzą więcej czy mnej odemnie. zwłaszcza że to foróm jest bpoto by się tą wiedzą dzielić a nie obrażać. życie itak nas zweryfikuje i pokażemiejsce w szeregu
Szczęśliwego nowego roku panowie.
Szczęśliwego nowego roku panowie.