CNCONV THC PLAZMA

Tetekcja materiału

Dyskusje dotyczące działania obsługi programu CNConv

Autor tematu
Stanisław358
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 4
Posty: 9
Rejestracja: 10 paź 2015, 01:09
Lokalizacja: UK

CNCONV THC PLAZMA

#1

Post napisał: Stanisław358 » 11 paź 2018, 09:25

Palnik po wystartowaniu kilkakrotnie dojeżdża do blachy i podnosi się i tak cały czas dodam że jest to kupiony używany sprzęt działał ok przy zakupie rok temu a teraz stał nie używany. Jaki może być problem czy coś w ustawieniach cnconv może być pozmieniane



Awatar użytkownika

robal43
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 3
Posty: 734
Rejestracja: 05 cze 2007, 11:49
Lokalizacja: Rzeszów
Kontakt:

Re: CNCONV THC PLAZMA

#2

Post napisał: robal43 » 13 paź 2018, 07:23

Spróbuj uruchomić cięcie ale nie podkładaj blachy zobacz czy palnik jedzie niżej jak materiał . jesli jest ten sam efekt to kabelki przepatrzeć : )
Plotery plazmowe..
---CR Electronic
---Tormec (burny2.5)
---Stigal Dynamic

Programy CAD/CAM :
-Lantek Expert
-Plazma 2 Vers. 2.40
-Wrykrys


Autor tematu
Stanisław358
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 4
Posty: 9
Rejestracja: 10 paź 2015, 01:09
Lokalizacja: UK

Re: CNCONV THC PLAZMA

#3

Post napisał: Stanisław358 » 17 paź 2018, 17:25

Witam wiesz może jak z wielu linii stworzyć jedną tak aby plazma przebijala się raz i jechała do końca

Awatar użytkownika

robal43
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 3
Posty: 734
Rejestracja: 05 cze 2007, 11:49
Lokalizacja: Rzeszów
Kontakt:

Re: CNCONV THC PLAZMA

#4

Post napisał: robal43 » 19 paź 2018, 05:58

Chodzi ci o rozkład detali na arkuszu i cięcie ciągłe nie przerywane między detalami tak ?
Plotery plazmowe..
---CR Electronic
---Tormec (burny2.5)
---Stigal Dynamic

Programy CAD/CAM :
-Lantek Expert
-Plazma 2 Vers. 2.40
-Wrykrys


Autor tematu
Stanisław358
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 4
Posty: 9
Rejestracja: 10 paź 2015, 01:09
Lokalizacja: UK

Re: CNCONV THC PLAZMA

#5

Post napisał: Stanisław358 » 19 paź 2018, 21:47

Chodzi mi o to że często elementy są składane z wielu lini luki itp i jest to jeden element ale plazma widzi to jako pojedyncze kreski i zamiast przepalic raz i jechać do końca robi na przykład dwadzieścia przepaleń czyli każdy odcinek osobno


kamar
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 11138
Rejestracja: 18 wrz 2010, 06:17
Lokalizacja: Kozienice
Kontakt:

Re: CNCONV THC PLAZMA

#6

Post napisał: kamar » 20 paź 2018, 05:28

Stanisław358 pisze:
19 paź 2018, 21:47
Chodzi mi o to że często elementy są składane z wielu lini luki itp i jest to jeden element ale plazma widzi to jako pojedyncze kreski i zamiast przepalic raz i jechać do końca robi na przykład dwadzieścia przepaleń czyli każdy odcinek osobno
Żle generujesz program. Zmień Cama albo pp.
Model czy dxf ?


szary11
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 229
Rejestracja: 16 lut 2011, 22:44
Lokalizacja: Tarnogród

Re: CNCONV THC PLAZMA

#7

Post napisał: szary11 » 20 paź 2018, 06:55

Wrzuć przykładowy plik z którego generujesz potem kod na maszynę, może masz nie zamykane linie.

Awatar użytkownika

robal43
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 3
Posty: 734
Rejestracja: 05 cze 2007, 11:49
Lokalizacja: Rzeszów
Kontakt:

Re: CNCONV THC PLAZMA

#8

Post napisał: robal43 » 20 paź 2018, 09:53

Kolego a jesteś w stanie podesłać ten plik w formacie DXF ?? na robal43@wp.pl zobaczę czy w samym pliku nie ma podwójnych i nie połączonych lin
Plotery plazmowe..
---CR Electronic
---Tormec (burny2.5)
---Stigal Dynamic

Programy CAD/CAM :
-Lantek Expert
-Plazma 2 Vers. 2.40
-Wrykrys


Autor tematu
Stanisław358
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 4
Posty: 9
Rejestracja: 10 paź 2015, 01:09
Lokalizacja: UK

Re: CNCONV THC PLAZMA

#9

Post napisał: Stanisław358 » 23 paź 2018, 14:42

Dzięki wielkie za pomoc nie miałem czasu wcześniej. Dzisiaj podeślę tobie ten plik to zerkniesz bo jest właśnie tak jak piszesz nie potrafię łączyć tych lini a robię to na programie designspark mechanical a potem CNConv

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „CNConv”