CNC tania konstrukcja do 15 tyś ?

Linie produkcyjne, automaty, roboty nie tylko CNC. Przeróbki, modernizacje oraz konstrukcje własne.

Autor tematu
Segovesus
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 5
Posty: 6
Rejestracja: 21 wrz 2014, 07:06
Lokalizacja: Kraków

CNC tania konstrukcja do 15 tyś ?

#1

Post napisał: Segovesus » 22 wrz 2014, 15:32

Witam. posiadam mały zakład stolarski. W ostatnim czasie zainteresowałem się cnc do wycinania gotowych elementów mebli oraz rzeźbienia w drewnie ( głównie frontów ). moje pytanie dotyczy tych konstrukcji co o nich sądzicie ?

http://www.tanie-cnc.pl/forum/viewtopic.php?t=13

Jestem zainteresowany cnc o wymiarach 2000mm / 1300mm / 300mm
w/w firma robi taki sprzęt za cenę 14 tys. warto ? czy szukać czegoś innego ?
Mój kapitał to ok 15 tyś zł



Tagi:


diodas1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 2788
Rejestracja: 15 sty 2006, 18:34
Lokalizacja: Wrocław

#2

Post napisał: diodas1 » 22 wrz 2014, 17:54

Tutaj prawdy się raczej nie dowiesz bo są różne sympatie i antypatie wobec sprzętu różnych firm. Zamiast zniechęcić się po przeczytaniu paru postów, umów się z firmą na test tego co będziesz robił. Zobaczysz jak to chodzi, posłuchasz (...powąchasz) i sam wyciągniesz wnioski. Żadne barwne i buńczuczne opisy nie zastąpią takiego doświadczenia. Może przy okazji bezpośredniego spotkania zaproponują Ci jakieś ekstra udogodnienia albo utargujesz coś z ceny :???:

Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 7579
Rejestracja: 05 kwie 2006, 17:37
Lokalizacja: Kędzierzyn - Koźle
Kontakt:

#3

Post napisał: bartuss1 » 22 wrz 2014, 18:08

predkośc jalowa 400mm/min oznacza to ze maszyna w ciągu 60 sekund pokonuje odcinek 400mm ha ha ha
jajcarz, moja pierwza maszyna z 2006 roku jechala 2 razy szybciej, owszem da sie w tych 15 zrobić bardzo tanią i prosta maszyne ale przynajmniej kilka razy szybszą, poza tym jesli cos jest do drewna to nie do alu - wynika to chociazby z psikwaki przy wrzecionie i wanienki do odprowadzenia chlodziwa zamiast odkurzacza, najlepiej sobie samemu poskładac, bo to malo przykladow tu na forum ? jakies fredy sie nawet znajdą

Awatar użytkownika

Zienek
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 3421
Rejestracja: 13 gru 2008, 19:32
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

#4

Post napisał: Zienek » 22 wrz 2014, 21:44

Podczas jazdy z jednego końca na drugi koniec stołu można wyskoczyć do apteki po relanium ;)

Awatar użytkownika

KAJOS
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1302
Rejestracja: 10 gru 2006, 00:22
Lokalizacja: NISKO

#5

Post napisał: KAJOS » 22 wrz 2014, 23:39

Ale ostatnio ratuje sie dajac 10 LAT GWARANCJI !!! :mrgreen:
Żeby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu.

Obrazek


pukury
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 4
Posty: 6962
Rejestracja: 23 lis 2004, 22:41
Lokalizacja: kraków

#6

Post napisał: pukury » 23 wrz 2014, 00:29

witam.
i tu na forum i na innych to i owo można znaleźć o tych produktach.
na forum o gitarach - http://www.forumlutnicze.pl/viewtopic.php?f=30&t=2511
poczytaj , obejrzyj fotki i zastanów się.
a nóż taka maszyna zadziała - kto wie ?
żeby było jasne - nie jestem konkurencją dla tej firmy ( zresztą dla nikogo nie jestem :lol: ).
pozdrawiam.
Mane Tekel Fares


oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 10
Posty: 5738
Rejestracja: 29 kwie 2009, 10:11
Lokalizacja: Kraków / Jaworzno / Kopanka

#7

Post napisał: oprawcafotografii » 23 wrz 2014, 07:06

Hehe widac na innych forach tez pisuja ci co czytac nie umieja :)

Maszyna ma swoja specyfikacje, dziala zgodnie z nia a goscie smaruja
du** producentowi ze nie dziala zgodnie z tym jak sobie wysnil kupujacy,
ktory pojecia o tym jak ma taka maszyna dzialac bladego nie ma...

Klasyka ;)

q

[ Dodano: 2014-09-23, 07:11 ]
Segovesus pisze:...
Jestem zainteresowany cnc o wymiarach 2000mm / 1300mm / 300mm
w/w firma robi taki sprzęt za cenę 14 tys. warto ? czy szukać czegoś innego ?
Mój kapitał to ok 15 tyś zł
Niestety z takim budzetem ZAPOMNIJ o frezarce metr na dwa jesli ma
cokolwiek wyprodukowac.

50x50cm mozna za takie pieniadze kupic i bedzie dzialac.

Maszyna 200x1300mm zeby dzialala wmiare wydajnie, nie rozpadla sie
po kilku godzinach pracy i wykonala cokolwiek w akceptowalnym czasie
musi wazyc z tone a raczej wiecej i byc pozadnie wykonana. Niestety musisz
dodac do kapitalu zero z tylu...

q

Awatar użytkownika

MlKl
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3
Posty: 3706
Rejestracja: 15 sie 2010, 13:44
Lokalizacja: Błonie
Kontakt:

#8

Post napisał: MlKl » 23 wrz 2014, 07:29

Niestety - z niczego nie da się zrobić dobrej maszyny. Jak dopiszesz zero na końcu cyfry swojego budżetu, kupisz maszynę, która cię zadowoli.


Da się za tę kwotę coś działającego wydłubać samodzielnie, ale trzeba na to poświęcić sporo własnego czasu i nauki.

Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 7579
Rejestracja: 05 kwie 2006, 17:37
Lokalizacja: Kędzierzyn - Koźle
Kontakt:

#9

Post napisał: bartuss1 » 23 wrz 2014, 07:32

oprawcafotografii pisze:Maszyna 200x1300mm zeby dzialala wmiare wydajnie, nie rozpadla sie
po kilku godzinach pracy i wykonala cokolwiek w akceptowalnym czasie
musi wazyc z tone a raczej wiecej i byc pozadnie wykonana
nie opowiadaj pierdół, bo chociazby do tej maszynki z oferty taniego po bokach przytroczysz dwie blachy 20 ki 800x2000 i masz swoją tone z hakiem.

poza tym cuda tego goscia mogłyby chodzić szybciej gdyby troche pomyslał, zamiast na siłe trzymać się tych swoich rozwiązań za 5 zl


pukury
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 4
Posty: 6962
Rejestracja: 23 lis 2004, 22:41
Lokalizacja: kraków

#10

Post napisał: pukury » 23 wrz 2014, 09:45

witam.
odsyłając do linku nie smaruję gościowe d..y ( jak to zgrabnie określiłeś ) .
gość sobie sam smaruje - przykręcając łożyska do śruby - uprzednie przełożywszy ją przez dziurę .
a że chodzi ? - ano chodzi - tylko jak ?
można zrobić urządzenie na prowadnicach bukowych napędzane rzemieniami - i będzie chodzić .
że ludzie nie czytają - może i czytają i prędkość 400mm / min wydaje się dobra .
i jak komuś pasuje 10 godzin ( strzelam ) na jeden front do drzwi to ok.
pozdrawiam.
Mane Tekel Fares

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „INNE MASZYNY i URZĄDZENIA”