Dlatego tnie się je w pakietach po kilka-, kilkanaście arkuszy.mcnc pisze:ciecie cienkich blach na wycinarkach wodnych jest raczej mało opłacalne....
Cięcie ocynkowanej blachy
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 1
To zależy co się tnie u mnie w firmie tniemy pojedyncze elementy więc niema takiej możliwości, więc cienkie blachy oddajemy do innej firmy na laser.clubber84 pisze:Dlatego tnie się je w pakietach po kilka-, kilkanaście arkuszy.mcnc pisze:ciecie cienkich blach na wycinarkach wodnych jest raczej mało opłacalne....
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
Witam,slaj8 pisze:To zależy co się tnie u mnie w firmie tniemy pojedyncze elementy więc niema takiej możliwości, więc cienkie blachy oddajemy do innej firmy na laser.clubber84 pisze:Dlatego tnie się je w pakietach po kilka-, kilkanaście arkuszy.mcnc pisze:ciecie cienkich blach na wycinarkach wodnych jest raczej mało opłacalne....
naniosę poprawkę - chodziło mi o wycinanie materiałów, które ze względu na właściwości nie powinny być poddane obróbce termicznej (blachy również).
Również w pojęcie cięcia arkuszy w pakietach można wnieść produkcję seryjną lub wielkoseryjną.
Ew. cięcie na maszynie wielogłowicowej.

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
Jakość jest na dobrym poziomie, ponieważ włączona jest wtedy kompensacja stożka.mcnc pisze:masz na myśli kładzenie kilku arkuszu na siebie?clubber84 pisze:Dlatego tnie się je w pakietach po kilka-, kilkanaście arkuszy.mcnc pisze:ciecie cienkich blach na wycinarkach wodnych jest raczej mało opłacalne....
jak z jakością przy wodzie wtedy??
Z tym, że najpierw trzeba pospawać ze sobą arkusze na narożnikach, potem blachy na stół i pełna moc.

Ale tak jak wspominałem wcześniej, jest to opłacalne tylko przy detalach w ilościach "hurtowych".