Błąd Sinumerink 810 - maszyna SBL 500

podczas obróbki na tokarce CNC wyrzuca błąd 810005

Dyskusje na temat innych obrabiarek i systemów sterowania stosowanych w maszynach przemysłowych

Autor tematu
rako225
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 3
Posty: 14
Rejestracja: 21 gru 2017, 13:45

Błąd Sinumerink 810 - maszyna SBL 500

#1

Post napisał: rako225 » 04 cze 2018, 09:39

Witam
mamy problem z tokarką SBL 500 na sinumerink 810D zdjęcie w załączniku. Czy ktoś może nakierować co to może być za problem. Po włączeniu i wyłączeniu maszyny przez jakiś czas jest dobrze jednak podczas obróbki na którymś detalu z koleii pokazuje dane błędy.

Dodane 2 godziny 2 minuty 33 sekundy:
z tego co doczytałem to analizę błędu należy dokonać za pomocą step7. czy ktoś był by w stanie pomóc w jaki sposób to zrobić. czy może wgrać beckup PLC oraz NCK wcześniejszy
Załączniki
IMG_20180604_062634_resized_20180604_082729320.jpg




andrjalo
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 370
Rejestracja: 27 lut 2011, 14:15
Lokalizacja: Polska

Re: Błąd Sinumerink 810 - maszyna SBL 500

#2

Post napisał: andrjalo » 10 cze 2018, 09:32

Proszę si e odezwać na prv


Autor tematu
rako225
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 3
Posty: 14
Rejestracja: 21 gru 2017, 13:45

Re: Błąd Sinumerink 810 - maszyna SBL 500

#3

Post napisał: rako225 » 10 cze 2018, 14:18

Dodatkowo z tego co zauważyłem to do 2000obr błąd sie nie pojawia. Dopiero na wiertle plytkowym i ponad 2000obr błąd wyrzuca


Autor tematu
rako225
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 3
Posty: 14
Rejestracja: 21 gru 2017, 13:45

Re: Błąd Sinumerink 810 - maszyna SBL 500

#4

Post napisał: rako225 » 18 cze 2018, 09:15

z dodatkowych informacji:
przy załączonych mniejszych obrotach maszyna jakiś czas pracuje przy większych odrazu sie wyłącza całkowicie a zaraz się włącza sama a po włączeniu mamy choinkę na panelu i nic sie nie da zrobić trzeba ją wyłączać.
Jak postoi dłużej i nic się na niej nie robi pojawia się ten sam problem. Tak jak by coś tam się przegrzewało. czy może ktoś spotkał się z takim czymś

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Inne obrabiarki przemysłowe”