BLAD podczas obliczania czasu obrobki

Dyskusje dotyczące działania obsługi programu CNConv

Autor tematu
oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3
Posty: 4668
Rejestracja: 29 kwie 2009, 10:11
Lokalizacja: Kraków / Jaworzno

BLAD podczas obliczania czasu obrobki

#1

Post napisał: oprawcafotografii » 11 lip 2012, 17:07

Czy autora wogole to interesuje???



Skopiowalem wlasnie caly katalog w nowa lokalizacje, wywalilelm configi,
ustawilem wsio od zera, jak sie pieprzylo tak sie pieprzy - wystepuje blad
podczas szacowania czasu obrobki. "Floating poin operation" czy jakos.

Na gorze ekranu, na zoltym tle napis "obliczam..." czy jakos tak i program
nie wyswietla przewidywanego czasu pracy tylko pluje bledami.

Pracowac sie nie da po prostu...

Ps. Odkrylem ze pojawianie sie (badz nie) bledu zalezy od zawartosci pliku
(moze jeszcze od innych okolicznosci). Dwa pliki przy ktorych blad wystepuje:
http://www.skanowanie.com.pl/tmp/blad.zip

q



Tagi:

Awatar użytkownika

pitsa
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 2805
Rejestracja: 13 wrz 2008, 22:40
Lokalizacja: PL,OP

Re: BLAD podczas obliczania czasu obrobki

#2

Post napisał: pitsa » 13 lip 2012, 16:24

Hej!
Które configi wyrzuciłeś? "kon"? Są dwa pliki ini w głównym katalogu instalacji conconv i to w jednym z nich może być jakiś błędny zapis.
"wszystko umieć, nic nie robić" - dziadek kamara


Autor tematu
oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3
Posty: 4668
Rejestracja: 29 kwie 2009, 10:11
Lokalizacja: Kraków / Jaworzno

Re: BLAD podczas obliczania czasu obrobki

#3

Post napisał: oprawcafotografii » 17 kwie 2014, 13:01

Problem nadal wystepuje i jest cholernie wkurzajacy...

PROKOPCIO - mam prosbe czy moglbys wygenerowac wersje 14.1 bez
tej funkcji szacowania czasu pracy? Najwyrazniej jest tam jakis blad...

Z gory dziekuje.

q


prokopcio
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1034
Rejestracja: 11 sty 2005, 13:03
Lokalizacja: Grodków
Kontakt:

#4

Post napisał: prokopcio » 17 kwie 2014, 17:02

oprawcafotografii pisze:Czy autora wogole to interesuje???
- interesuje, interesuje.

wiem, że to głupio brzmi ale u mnie problem nie występuje ani nikt inny nie zgłaszał mi problemu ale faktem jest, że szacowany czas nie jest wyliczany prawidłowo :(..

podeślij mi proszę jeszcze twój config2.ini albo lepiej - spakuj cały program do zip, zmień rozszerzenie z .zip na .nic i prześlij mi proszę mejlem... porównam dokładnie z tym co jest u mnie
oprawcafotografii pisze:Problem nadal wystepuje
Wysłany: 2012-07-11, 17:07 BLAD podczas obliczania czasu obrobki
tak długo się tym nie zająłem? porażka.

[ Dodano: 2014-04-17, 17:02 ]
ps...
YouTube:
Ten film jest niedostępny.
Przepraszamy za usterki.


Autor tematu
oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3
Posty: 4668
Rejestracja: 29 kwie 2009, 10:11
Lokalizacja: Kraków / Jaworzno

#5

Post napisał: oprawcafotografii » 17 kwie 2014, 17:06

Juz to przerabialismy - problem wystepuje tak losowo, ze nie widze zadnej powtarzalnosci.

Ten sam komputer, ten sam plik, raz jest, raz nie ma.

Mysle, ze nie ma sie co napinac - zupelnie zadowoli mnie wersja bez tego obliczania ;)

q

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „CNConv”