Dlaczego nie?
Znajomy co jakiś czas dorabia dla gościa co ma 30 takich automatów i tłuką jakieś zawiasy bramowe itp...
Kamar kiedyś wspominał nawet ,że ma jeszcze gdzieś przyrząd do frezowania takich krzywek
Automat tokarski ATA 40 modernizacja na cnc
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Re: Automat tokarski ATA 40 modernizacja na cnc
Spoko, ale nie rysuje ich za pomocą krzywików. Chyba że jednak...
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
Krzywiki to nie ta bajka, jakby co to przyrząd nówka to trasowania też lezy.
I frezuje na tym przyrządzie

Dodane 4 minuty 36 sekundy:
To nie to. Automat tłukł jak automat, żadna tokarka cnc mu nie dorówna. Cały problem z ustawianiem detalu, jakby to zceencowal to cud mniód.
Był czas, ze moje obrabiały korpus zaworku grzejnika w półtorej minuty.
Trzy , cztery narzędzia wchodzące jednocześnie to nie było wyzwanie.
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
CNC-Bogi pisze:Jest sporo tokarek CNC na chodzie, w cenach ok. i poniżej 10.000zł, którymi można się zainteresować ...
Podaj jakieś przykłady

Bo jakoś siedzę trochę w ogłoszeniach i nie widzę nic w tej cenie sensownego

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
1 X TUR-50SN / NUMS 322T / Dell 630 - sprawny, na chodzie, moja robota, na wsi pod Trzebnicą (byłem krótko jego operatorem, programy pisałem na Della - nie ma robót);
1 X TUR-50SN/DC pod plandeką, nie mieści się w warsztacie, sprawny, brak mikronów pod obiema hydr. głowicami (zabrane do innych tokarek); loco po drodze z W-wiadomościami do Obornik Śl. ;
1 X TUR-50CNC Sin. 810T trochę droższy, też bez w/w mikronów, sprawny, stoi pod plandeką;
1 X TUR-50SN/ PRONUM sprawny;
i inne ... tyle naszych bezrobotnych bydlaków.
Aha, model SN ma skrzynkę sprzęgłową we wrzecienniku a DC silnik DC 18.5kW, który można przeciążać np. 150%..?
Chciałem uzupełnić, że wspaniałe tokarskie automaty prętowe też można uszczęśliwić MACH-em 3 i niekoniecznie ...
Dodane 40 sekundy:
ATF-45N
1 X TUR-50SN/DC pod plandeką, nie mieści się w warsztacie, sprawny, brak mikronów pod obiema hydr. głowicami (zabrane do innych tokarek); loco po drodze z W-wiadomościami do Obornik Śl. ;
1 X TUR-50CNC Sin. 810T trochę droższy, też bez w/w mikronów, sprawny, stoi pod plandeką;
1 X TUR-50SN/ PRONUM sprawny;
i inne ... tyle naszych bezrobotnych bydlaków.
Aha, model SN ma skrzynkę sprzęgłową we wrzecienniku a DC silnik DC 18.5kW, który można przeciążać np. 150%..?
Chciałem uzupełnić, że wspaniałe tokarskie automaty prętowe też można uszczęśliwić MACH-em 3 i niekoniecznie ...
Dodane 40 sekundy:
ATF-45N