Autocad 2007pl-problem z zapisywaniem i otwieraniem rys


Autor tematu
klon200
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 2
Rejestracja: 11 maja 2007, 22:26
Lokalizacja: Iłża
Kontakt:

Autocad 2007pl-problem z zapisywaniem i otwieraniem rys

#1

Post napisał: klon200 » 17 lip 2007, 18:46

Witam

Mam zainstalowanego AutoCADa 2007 PL. Od pewnego czasu wystąpił u mnie na kompie taki problem. Dodam że z kompa korzysta kilka osób.

Jak chce otworzyć rysunek to pojawia mi się takie małe okienko a wcześniej go nie było.

Wcześniej tego nie miałem. Wcześniej gdy kliknąłem "OTWÓRZ" otwierało mi się okienko z którego mogłem wybierać rysunki z dowolnej lokalizacji na dysku. W tej chwili jest to dość upierdliwe bo trzeba znać dokładną nazwę pliku i ścieżkę dostępu.





To samo jest z " ZAPISZ JAKO". Dzieje się identycznie.




Jak powrócić do poprzedniego stanu żeby dało się normalnie otwierać i zamykać projekty? Proszę o pomoc.



Tagi:


święty
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 31 lip 2008, 13:25
Lokalizacja: Warszawa

#2

Post napisał: święty » 31 lip 2008, 13:27

Zmień wartość zmiennej systemowej FILEDIA z 0 na 1.

Powinno wrucić do normalności :mrgreen:


jamesoki
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 1
Posty: 75
Rejestracja: 03 maja 2007, 12:48
Lokalizacja: białystok

#3

Post napisał: jamesoki » 21 sie 2008, 13:57

święty pisze:Zmień wartość zmiennej systemowej FILEDIA z 0 na 1.

Powinno wrucić do normalności :mrgreen:
W MechanicalDesktop jak poznikają okeinka tak samo daje się CMDDIA z 0 na 1.

A wszystko to tzw. Syndrom nerwowego konstruktora. Przy szybkich przejściach pomiędzy oknami wartość w FILEDIA oraz CMDIA potrafi się sama zmienić z 1 na 0. Np wywołanie opcji otwórz i zanim wyskoczy okienko otwierania naciskanie ESC.
Ech pamiętam czasy kiedy na tą okoliczność przeinstalowywałem program.

Pozdrawiam


phaser
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 15 lut 2010, 14:54
Lokalizacja: warszawa

#4

Post napisał: phaser » 15 lut 2010, 14:59

Proszę o pomoc. Przy próbie otworzenia pliku lub zapisu program się zawiesza (czarny ekran, przy próbie otwarcia pojawia się dodatkowo biały kwadrat - mniej więcej 1/4 ekranu). Dotychczas program działał bez zarzutu. Modyfikacji raczej nie było. Co dziwne pliki otwarte poprzez uruchomienie z eksploratora (np. totalcommander) otwierają się, ale o zapisie nie ma mowy. Rysować, przeglądąć itp. mogę. FILEDIA było i jest ustawione na 1.
Bardzo proszę o pomoc.

ps. zmiana FILEDIA na 0 powoduje, że mogę zapisać pliki i otwierać (oczywiście w bardzo utrudniony sposób). POMOCY

Awatar użytkownika

Bri
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1
Posty: 797
Rejestracja: 21 maja 2009, 07:31
Lokalizacja: Ruda Śląska

#5

Post napisał: Bri » 15 lut 2010, 16:30

Hm - mogłeś spokojnie założyć nowy temat. A co do błędu to jeśli masz XP może to jeden z serii tych powodowanych niedawnymi poprawkami (niebieskie ekrany itp.), jeśli masz win7 to może coś pokichało się z uprawnieniami, ja musiałem przeinstalować system niedawno właśnie z powodu braku możliwości zapisu w "moje dokumenty". Sprawdź to sobie, we win7 użytkownik z uprawnieniami administracyjnymi to nie to samo co administrator. Może ACad tak reaguje na niemożność zapisu (inne programy wyrzucają okienko "nie masz wystarczających uprawnień). We viście to niestety nie mam pojęcia o co kaman, może wirusek/trojanek/robaczek/rootkit ??
Obrazek
Modelowanie 3D, szkolenia Autodesk Inventor

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Autodesk Software (Autocad, Inventor etc) ”