ArtCam 2017 > Mach3

Dyskusje dotyczące programowania G-Code

Autor tematu
Huriel
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 2
Posty: 36
Rejestracja: 04 wrz 2017, 11:12
Lokalizacja: RYBNO

ArtCam 2017 > Mach3

#1

Post napisał: Huriel » 04 wrz 2017, 11:29

Witam, wszystkich forumowiczów. Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem plotera frezującego. Korzystam z programów Mach3 i ArtCam 2017. Mój problem polaga na tym gdy w ArtCamie edytuje model reliefu (rozmiar modelu i wymiary materiały) i zapisuje to jako G-code, następnie wyczytuje do macha3, to frezarka robi miniaturową wersje mojego medelu sprzeczną z rozmiarami jakie zapisałem w Artcamie.
Bardzo proszę o pomoc.



Tagi:


Steryd
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 2421
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

#2

Post napisał: Steryd » 04 wrz 2017, 12:04

Sprawdź czy, nie masz ustawionych w artcamie cali
Można?
Morzna!!!


Autor tematu
Huriel
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 2
Posty: 36
Rejestracja: 04 wrz 2017, 11:12
Lokalizacja: RYBNO

#3

Post napisał: Huriel » 04 wrz 2017, 12:10

jako jednostka mam mm (sprawdzałem na ArtCamie 2008 i również ten błąd występuje.

[ Dodano: 2017-09-04, 18:53 ]
Dziękuję, miałeś rację co do cali, tylko że były ustawione w Machu :) mój problem częściowo się rozwiązał bo skalowanie się poprawiło. Lecz nadal nie jest takie jak tworzylem w artcamie. Być może w Machu3 coś trzeba ustawic? Pomysly?

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „G-CODE - programowanie”