No właśnie zmieniłem i Rikomagica zastąpił taki: http://www.amazon.de/gp/product/B00ET62 ... UTF8&psc=1
Powiem szczerze, różnica w działaniu dość spora. Zewnętrzna antenka daje lepszy zasięg, dołączony zasilacz. No i zainstalowany specjalnie dla tej wersji skonfigurowany XBMC, a o to chyba przede wszystkim chodzi. Naprawdę cieszę się z nowej skrzyneczki.
Android TV czyli smartdongiel?
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 10
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Nie ma najmniejszych problemów.
Poprzednik - Rikomagic czasem gubił dźwięk. czasem zauważało się różnicę pomiędzy dźwiękiem, a obrazem. Nowy Minix tego już nie ma.
Działa na nim Skype, tyle że kamerkę musisz podłączyć, ale ma 2 gniazda USB, to sie da i mysz (do sterowania) i kamerkę. Oczywiście możesz też podłączyć pendrive albo dysk USB i z niego oglądać film. W poprzedniku tego nie było.
Naprawdę jestem zadowolony. Szedł z daleka dość długo (kupowałem z tej aukcji w Amazonie) ale warto było czekać.
Co do maleństwa na XP, to chyba nie ma sensu. Znajdziesz na wolnym Atomie, z małą ilością RAM i co? Będzie się ciął.
Poprzednik - Rikomagic czasem gubił dźwięk. czasem zauważało się różnicę pomiędzy dźwiękiem, a obrazem. Nowy Minix tego już nie ma.
Działa na nim Skype, tyle że kamerkę musisz podłączyć, ale ma 2 gniazda USB, to sie da i mysz (do sterowania) i kamerkę. Oczywiście możesz też podłączyć pendrive albo dysk USB i z niego oglądać film. W poprzedniku tego nie było.
Naprawdę jestem zadowolony. Szedł z daleka dość długo (kupowałem z tej aukcji w Amazonie) ale warto było czekać.
Co do maleństwa na XP, to chyba nie ma sensu. Znajdziesz na wolnym Atomie, z małą ilością RAM i co? Będzie się ciął.
-
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
http://www.ebay.co.uk/itm/New-MX-Androi ... 258c28c8b2
kiedyś zakupiłem wcześniejszą wersję tego czegoś, śmiga bez problemu, filmy, strumienia, skype, net.
Ta jest niby lepsza, udoskonalona, kasa niewielka, bez porównania z win xp.
Nigdy nie przytrafiło mi się żeby coś nie poszło.
kiedyś zakupiłem wcześniejszą wersję tego czegoś, śmiga bez problemu, filmy, strumienia, skype, net.
Ta jest niby lepsza, udoskonalona, kasa niewielka, bez porównania z win xp.
Nigdy nie przytrafiło mi się żeby coś nie poszło.
I don't like principles, I prefer prejudices
-
Re: Android TV czyli smartdongiel?
Ale ten czas zapiernicza 
Próbowałem podłączać coś tam pod Androidem, ale jest tu kupa nawozu
Finalnie kupiłem dongiel z Win10 (niestety) i pomijając wqrwiające updejty wszystko działa - a "smart" w TV zablokowałem podając mu lewe hasło do WiFi
Może kiedyś upoluję jakiś maleńki PC do powieszenia za TV - trochę mocy w
tym donglu brakuje momentami...

Próbowałem podłączać coś tam pod Androidem, ale jest tu kupa nawozu

Finalnie kupiłem dongiel z Win10 (niestety) i pomijając wqrwiające updejty wszystko działa - a "smart" w TV zablokowałem podając mu lewe hasło do WiFi

Może kiedyś upoluję jakiś maleńki PC do powieszenia za TV - trochę mocy w
tym donglu brakuje momentami...
„Największym wrogiem wolności jest najedzony niewolnik.”