Aliexpress VAT, czyli bogatemu i byk się ocieli...
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 34
Re: Aliexpress VAT, czyli bogatemu i byk się ocieli...
dzisiaj przyszła do mnie przystawka do tiga do spawania punktowego ale do rzeczy. Wybrana opcja dostawy na paczkomat, dzwoni listonosz poczty i pyta się czy ja zmieniłem adres zamieszkania na skrytkę w paczkomacie - tak chińczyk wysyła, gdyby nie to że się tych kurierów i donosicieli paczek zna to by awizowali, tylko że awizo to chyba bym sobie mógł odebrać też z paczkomatu. Teraz jak dla mnie dostawa z chin na paczkomat, szczególnie przesyłki droższej to pod znakiem zapytania, lepiej wybierać na adres.
-
- Posty w temacie: 4
Ja przystawkę dostałem na adres, poczta awizowała sms-em kiedy dostarczy. Żadnych dodatkowych opłat...

pozdrawiam,
Roman
Roman
-
Właśnie mnie zastanawia jak to teraz jest. Nie zamawiałem z aliexpress chyba z rok czasu. A pasowałoby mi kupić trochę płytek składanych i noże do nich...
-
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Tylko nie oszczędzaj i zamawiaj z dostawą Aliexpress standard. Najlepiej do paczkomatu.
Jak kupiłem ostatnio płytek za 10k PLN, to VAT nie był pobierany na Ali, a na poczcie dopłata cło plus VAT ~~ 1000 zł. Czyli chińczyk musiał wpisać mniejsza kwotę na przesyłkę. Z kolei jak zamówiłem z alibaby zabawkę za 20k samolotem, to już pełna odprawa i nawet grosza nie darują. Ta sama paczka jak szła mi rok wcześniej pociągiem(3 msc dostawa) to przeszla jakimś cudem bez żadnej opłaty.
-
To zależy jak wygląda towar. Płytki mają ogromną wartość w porównaniu do objętości i wagi. Dlatego są łatwe do przemycenia po fałszywej cenie. Nie przejdzie jednak taki numer z produktami które zwykły Kowalski potrafi ocenić jako drogie.
Ale ja płytek to zamierzam kupować za 100zł w paczce, więc mnie takie przygody nie dotyczą
Ale byłbym wdzięczny na namiar na te Twoje płytki. Bo podobno z aliexpress to gówno, natomiast widzę że jednak Ty upolowałeś jakieś lepsze
Ale ja płytek to zamierzam kupować za 100zł w paczce, więc mnie takie przygody nie dotyczą

Ale byłbym wdzięczny na namiar na te Twoje płytki. Bo podobno z aliexpress to gówno, natomiast widzę że jednak Ty upolowałeś jakieś lepsze

Ja zużywam do 100 paczek miesięcznie apkt 1604, pc5300
RCKLCY Official Store
https://a.aliexpress.com/_vVB63a
Nazwijmy to takie korloye dla ubogich. Dwa razy krótsza żywotność ale, cena 3 razy mniejsza. Przetestowałem już wszystkie możliwe "Mitsubishi" z aliexpress i te półKorloye wypadają najlepiej.
RCKLCY Official Store
https://a.aliexpress.com/_vVB63a
Nazwijmy to takie korloye dla ubogich. Dwa razy krótsza żywotność ale, cena 3 razy mniejsza. Przetestowałem już wszystkie możliwe "Mitsubishi" z aliexpress i te półKorloye wypadają najlepiej.