2060 Chuck Unclamp Status.

Dyskusje na temat systemu Faunc

Autor tematu
Sieto
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 1
Posty: 39
Rejestracja: 29 sie 2016, 19:37
Lokalizacja: Poznań

2060 Chuck Unclamp Status.

#1

Post napisał: Sieto » 03 gru 2018, 07:34

Cześć,

Pracuję na tokarce Doosan Lynx 220LM, ostatnio nastał mnie pewien problem, że podczas obróbki wywaliło kilka razy błąd, że ciśnienie na szczekach jest za małe i przerwała program, już kiedyś ten błąd mi wyskoczył. Ciśnienie, olej, wszystko w normie. Jednak przed weekendem wyskoczył mi błąd
Nr 2060, Chuck Unclamp Status.

Nic nie idzie zrobić, żadna komenda, zamykanie szczęk, czy zmiana sposobu mocowania nie pomaga.

Dzięki za pomoc, pozdrawiam. :)

Dodane 11 minuty 39 sekundy:
Ach, rano człowiek nie myśli.
Znalazłem, coś było zanieczyszczone na krańcówkach od uchwytu i teraz działa.

Temat do zamknięcia, pozdrawiam.



Awatar użytkownika

cieslak_2005r
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 192
Rejestracja: 01 kwie 2006, 17:00
Lokalizacja: Trinidad and Tobago

Re: 2060 Chuck Unclamp Status.

#2

Post napisał: cieslak_2005r » 06 gru 2018, 05:07

Krańcówke sprawdź, może jest na granicy i w trakcie obróbki traci kontakt


cosmonet
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 246
Rejestracja: 01 sty 1970, 01:00
Lokalizacja: Mazowsze

Re: 2060 Chuck Unclamp Status.

#3

Post napisał: cosmonet » 06 gru 2018, 16:39

Na samym końcu wrzeciennika są dwa czujniki (myślę, że indukcyjne, a jak nie to pojemnościowe, tak piszę chociaż nie ma to znaczenia w tym przypadku) zobacz czy się nie poluzowały? Ja często je regulowałem bo mi było akurat potrzebne.
Kiedyś Haas SL10, Haas SL20, Haas SL30, Doosan LYNX220. Obecnie Haas SL20.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Fanuc”