|
CNC FORUM
Amatorskie maszyny CNC
|
|
|
Roland DXY-1250 |
| Autor |
Wiadomość |
etet100
Sympatyk forum poziom 2

|
Wysłany: 2008-06-18, 21:41
|
|
|
| diodas1 napisał/a: | | Co masz na myśli pisząc No ale po coś ten tryb ciecia jest. Czy ploter Roland 1250 ma taki tryb pracy? Mam model Roland 1200 i nie zauważyłem w nim takiej opcji. W prostszym Rolandzie 880 też tego nie ma. |
Na spodzie obudowy sa przelaczniki. Mozna tam ustawiac offset noza (0.25, 0.5, 1 mm albo OFF). Nazywa sie to cutting offset wiec zakladam, ze dotyczy ciecia. Chyba, ze to jednak cos innego. |
|
|
|
 |
diodas1
Specjalista poziom 2

Pomógł: 36 razy Dołączył: 15 Sty 2006 Posty: 437 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2008-06-18, 22:47
|
|
|
| Pozostaje mi pogratulować. Z ciekawości zajrzałem jeszcze raz pod swoje plotery i niestety u mnie nie ma żadnego przełącznika który można by skojarzyć z obsługą funkcji cięcia. Z tego wynika że model 1250 jest jednak mocniejszy i inteligentniejszy od 1200 |
|
|
|
 |
etet100
Sympatyk forum poziom 2

|
Wysłany: 2008-06-24, 08:58
|
|
|
| diodas1 napisał/a: | | Pozostaje mi pogratulować. Z ciekawości zajrzałem jeszcze raz pod swoje plotery i niestety u mnie nie ma żadnego przełącznika który można by skojarzyć z obsługą funkcji cięcia. Z tego wynika że model 1250 jest jednak mocniejszy i inteligentniejszy od 1200 |
Instrukcja do podobnego modelu DXY-1350 wspomina o tym cieciu ale tym chyba mozna jedynie bardzo cienkie kartki ciac. Z tego co widze sila docisku jest minimalna. Moze bede cos kombinowal bo mam dosyc silny i niezbyt ciezki elektromagnes.
Ale to dopiero jak dostane czesci bo udalo mi sie w pieknym stylu spalic zasilanie i sterowniki silnikow. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| sponsorem forum jest www.akcesoria.cnc.info.pl |
Informacje na witrynie cnc.info.pl są podawane tylko w celach edukacyjnych oraz hobbystycznych. Jedynie użytkownik wysyłający wiadomość lub plik ponosi pełnoprawną odpowiedzialność za ich treść. Jeżeli wynikną z tego konsekwencje prawne, cnc.info.pl może przekazać wszelkie informacje właściwym organom państwowym na temat danego użytkownika oraz pomóc w jego zlokalizowaniu. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych cnc.info.pl nie przekazuje informacji odnośnie użytkowników firmom i osobom prywatnym. Hasła, adresy e-mail oraz numery IP są szyfrowane w bazie danych i jedynie administrator jest w stanie odczytać te informacje. Cnc.info.pl jest przeciwna łamaniu zabezpieczeń oraz łamaniu praw autorskich, jednak niektóre osoby nie przestrzegają naszego regulaminu. Jeżeli zobaczyłeś wiadomość lub plik, który twoim zdaniem jest nielegalny lub narusza twoje dobra osobiste, prosimy o natychmiastowy kontakt:
Administrator |
|
www.akcesoria.cnc.info.pl
• silniki krokowe • Łożyska liniowe • śruby trapezowe i kulowe
|