|
CNC FORUM
Amatorskie maszyny CNC
|
|
|
Program do obliczenia długości linii cięcia |
| Autor |
Wiadomość |
eS4
Czytelnik forum poziom 3

Wiek: 33 Dołączył: 13 Kwi 2008 Posty: 20 Skąd: Polska, Chełmek
|
Wysłany: 2008-07-20, 00:24 Program do obliczenia długości linii cięcia
|
|
|
Witam,
w jaki, możliwie prosty sposób wyznaczyć długość linii cięcia na podstawie projektu? Może ktoś z Was zna jakiś prosty i najlepiej darmowy program, który to robi?
Do importowania projektów zapisanych w formacie AutoCAD i generowania G-kodów używam programu LazyCAM. Nie znalazłem w nim opcji, która pozwalała by wykonać takie obliczenia. Domyślam się, że droższe oprogramowanie CAM posiada takie opcje. |
|
|
|
 |
januszk0
Czytelnik forum poziom 1

|
Wysłany: 2008-07-20, 11:57
|
|
|
| AutoCAD przecież ma taką funkje.... |
|
|
|
 |
pop9
Specjalista poziom 1

Pomógł: 18 razy Dołączył: 13 Lip 2006 Posty: 237 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 2008-07-20, 12:04
|
|
|
A ja ciągle będę się upierał przy wrykrysie tam jest ta opcja.
[ Dodano: 2008-07-20, 12:04 ]
Jak używasz LAzyCAm do plazmy to pozostaje mi współczuć, bo nieźle się musisz naklikać, żeby przygotować rozkład i technologię dla całego arkusza. Ja wciąż upieram się przy Wrykrysie tam jest wszytko o co kolega pyta. Jedno kliknięcie i jest wycena cięcia dla całego arkusza i pojedynczych elementów.
Radzę zobaczyć tę opcję we Wrykrysie, a postprocesor do macha da się zrobić, nawet z opcją zwalniana na narożach przycięciu cienkich blach. |
|
|
|
 |
eS4
Czytelnik forum poziom 3

Wiek: 33 Dołączył: 13 Kwi 2008 Posty: 20 Skąd: Polska, Chełmek
|
Wysłany: 2008-07-20, 16:52 Przy LazCAMie ...
|
|
|
Fakt, przy LazyCAMie nie tylko się naklikam ale także naklnę A tak wogóle to wiesz może ile ten WRYKRYS kosztuje bo na stronie internetowej nie doszukałem się takiej informacji. |
|
|
|
 |
pop9
Specjalista poziom 1

Pomógł: 18 razy Dołączył: 13 Lip 2006 Posty: 237 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 2008-07-21, 06:13
|
|
|
| "Naklnę" i to jest dobre określenie na LazyCam, napisz an priv pop9@wp.pl, to prześlę ceny. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| sponsorem forum jest www.akcesoria.cnc.info.pl |
Informacje na witrynie cnc.info.pl są podawane tylko w celach edukacyjnych oraz hobbystycznych. Jedynie użytkownik wysyłający wiadomość lub plik ponosi pełnoprawną odpowiedzialność za ich treść. Jeżeli wynikną z tego konsekwencje prawne, cnc.info.pl może przekazać wszelkie informacje właściwym organom państwowym na temat danego użytkownika oraz pomóc w jego zlokalizowaniu. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych cnc.info.pl nie przekazuje informacji odnośnie użytkowników firmom i osobom prywatnym. Hasła, adresy e-mail oraz numery IP są szyfrowane w bazie danych i jedynie administrator jest w stanie odczytać te informacje. Cnc.info.pl jest przeciwna łamaniu zabezpieczeń oraz łamaniu praw autorskich, jednak niektóre osoby nie przestrzegają naszego regulaminu. Jeżeli zobaczyłeś wiadomość lub plik, który twoim zdaniem jest nielegalny lub narusza twoje dobra osobiste, prosimy o natychmiastowy kontakt:
Administrator |
|
www.akcesoria.cnc.info.pl
• silniki krokowe • Łożyska liniowe • śruby trapezowe i kulowe
|