|
Kształtowe wycinanie rur |
| Autor |
Wiadomość |
cnccad
Specjalista poziom 1 cnccad

Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Gru 2006 Posty: 181 Skąd: Katowice-Mysłowice
|
Wysłany: 2007-01-07, 22:18
|
|
|
produkt firmy SAF. Moze nie być znany. Na pewno nie jest popularny. W polsce chyba ma go ok. 6...8 klientów. Jest typowy do maszyn tnących dwu....trzy osiowych. Chcę z niego kozystać bo mam dostęp bezpłatny do niego a ma naprawdę duże mozliwości. Z całą pewnością nie wykorzystam go w całości ale jak nie płace ja za to co mi szkodzi.
Szukaj może pod naszym linkiem firmowym
http://www.airliquidewelding.com/
nie znam ścieżki bo nigdy nie szukałem info akurat o nim ale coś powinno być . |
_________________ Pozdrawiam ... CNC |
|
|
|
 |
kemot
Sympatyk forum poziom 2 kemot

|
Wysłany: 2007-01-09, 21:26
|
|
|
| witam ja jakies pol roku temu tez myslalem o takiej maszynce na razie robie inne wazniejsze sprawy. Ale tamat mocowania elementu dosc dobrze obadalem nawet na targach poznanskich.Ja bede mocowal srednice fi 80 do 600 napewno a i 1000 by sie przydalo z tym tylko ze max dl 1000mm i grubosc scianki to 1mm moze 2mm lekkie elementy i raczej wybiore cos na zasadzie uchwyty samocentrujaceg 6 szczekowegofi ok 315mm z wymiennymi nakladkami. Ty w swoim kolosie pomysl o 6 szczekach to zalezy od grubosci scianki i nie zapomnij o dopuszczalnym obciazeniu uchwytu Na targach poznanskich za uchwyt fi 315 6 szczekowy Firma bison zaspiewala ok 5000zl jak dobrze pamietam Ja chyba sam zrobie uchwyt samozaciskowy 6 szczekowy z nakladkami luzowany szybko przez docisk sprezyny ktora zaciska sie na elemencie.Jeszcze dokladnie nie mam rysunkow do tego ale mysle ze mozna by cos w miare prostego wymyslec |
|
|
|
 |
cnccad

|
Wysłany: 2007-01-09, 21:31
|
|
|
| u mnie chyba docelowo będzie palnik pracował a materiał stał. Robię już wstępne rysunki ale i tak czekam na akceptację klienta za nim rozpocznę montaż. |
|
|
|
 |
pop9
Specjalista poziom 1

Pomógł: 18 razy Dołączył: 13 Lip 2006 Posty: 253 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 2007-01-10, 09:10
|
|
|
| A co z dookólnymi wycięciami w kształcie spirali np 3X360st no ?? |
|
|
|
 |
cnccad

|
Wysłany: 2007-01-12, 21:23
|
|
|
witam wszystkich....
Mało kiedy się spiralnie wycina. Tam gdzie akurat robiłem ofertę to nie ma takiej potrzeby wycinać więc dlatego niebrałem tego pod uwagę ... tylko dlatego. W innym razie z całą pewnością by się kręcił materiał a nie narzędzie |
|
|
|
 |
Rurka
Czytelnik forum poziom 2

|
|
|
|
 |
pop9
Specjalista poziom 1

Pomógł: 18 razy Dołączył: 13 Lip 2006 Posty: 253 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 2007-02-05, 07:54
|
|
|
| A to ostanie zdjęcie to całkiem sprytne rozwiąznie 2 w 1 RURKA Masz jakies namiary na producenta??, bez wiekszych problemów mozna kazdą maszynke tak przerobić o ile ma sie dostęp do konfihuracji sterownika!! |
|
|
|
 |
Rurka
Czytelnik forum poziom 2

|
|
|
|
 |
cnccad

|
Wysłany: 2007-02-06, 21:01
|
|
|
projekty dośc ciekawe ... ale ciagle powstaje problem średnic. Coś za coś ... ale dziękuję za podpowiedzi jak i foto. Mysle że coś z tych rozwiązń wykorzystam. Klient ma w tym miesiącu się okreslić czy zamawia czy nie to urządzenie. Mam już "zkupione" źródło plazmy i palnik. Dzięki za pomoc dla wszystkich forumowiczów. Nie bawem będe w nareszcie w biurze i wyślę obiecane materiały na temat ukosowania w plaźmie .
pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Hag 77
Czytelnik forum poziom 2

Pomógł: 2 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Posty: 11 Skąd: Chojnice
|
Wysłany: 2007-02-10, 12:38
|
|
|
| widziałem coś podobnego na targach poznańskich , mocowanie pneumatyczne , realizacji nie znam , ale ciekawa konstrukcja , mam gdzieś zdjęcia tego , jak znajde to zamieszczę |
|
|
|
 |
|
|