|
A mo?e jakie? palny budowy??? |
| Autor |
Wiadomość |
deemon
Znawca tematu

|
Wysłany: 2005-12-06, 00:33
|
|
|
| Polip ile krzyknąłbyś za wytoczenie elementów z rysumków technicznych - za materiał płace ja albo go wysyłam(chyba bez sensu) ile za robote - w gre wchodzi toczenie i frezowaniie ale tego drugiego jest mało |
|
|
|
 |
pukury
Specjalista poziom 3 no i co teraz ?

Pomógł: 73 razy Dołączył: 23 Lis 2004 Posty: 1626 Skąd: kraków
|
Wysłany: 2005-12-06, 02:33
|
|
|
| witam !! co do planów małej ( naprawdę małej ) tokarki to - jeżeli będzie zapotrzebowanie " społeczne " to mogę ( w miarę wolnego czasu ) metodą P Adama Słodowego zrobić coś takiego na Forum co jakiś czas np raz w tygodniu podając zdjęcia i rysunki detali . kierując się oczywiście piękną ideą " dobra wspólnego " . oczywiście część mechaniczna . pozdrawiam !! |
_________________ pukury - bez majzla i młota to nie jest robota !! |
|
|
|
 |
polip
Stały bywalec

|
Wysłany: 2005-12-06, 05:57
|
|
|
Demon żeby wiedzieć jaka jest cena podeślij ten rysunek i napisz ile szt tego ma być to sie napewno dogadamy .
Pozdrawiam !!! |
|
|
|
 |
enterzbigi
Stały bywalec

|
Wysłany: 2005-12-06, 18:52
|
|
|
| Ja mam zrobioną własną tokarke jest dośc prosta w budowie i można na niej uzyskać przyzwoite efekty nie posiadam jej planów ponieważ sam wymyślałem i nie zapisywałem ich. Mogę pomóc w planach budowy a także mógłbym wytoczyc rózne detale ale to na wiosne bo teraz jest za zaimno a ja nie mam ochoty marznąc na działce. |
|
|
|
 |
Marcin258
Czytelnik forum poziom 3

|
Wysłany: 2005-12-06, 20:31
|
|
|
pewnego razu na forum znalazłem link do strony a na niej była taka konstrukcja
BoltTogetherLathe.pdf
|
Pobierz Plik ściągnięto 803 raz(y) 539,96 KB |
|
|
|
|
 |
deemon
Znawca tematu

|
Wysłany: 2005-12-06, 20:45
|
|
|
Ja z kolei myślałeo czymś takim - całkiem fajna sprawa - zresztą z tego forum i mam wszystkie poszczególne elementy jako rys.techniczny
A myślałem dlatego że nie mogę znaleźć jako tako dokładnyc hplanów "tradycyjnej" tokarki oczywiście w wersji mini
http://img326.imageshack....opmlathe3ok.jpg |
|
|
|
 |
maciekp5
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2006-04-20, 13:31
|
|
|
| enterzbigi napisał/a: | | Ja mam zrobioną własną tokarke jest dośc prosta w budowie i można na niej uzyskać przyzwoite efekty nie posiadam jej planów ponieważ sam wymyślałem i nie zapisywałem ich. Mogę pomóc w planach budowy a także mógłbym wytoczyc rózne detale ale to na wiosne bo teraz jest za zaimno a ja nie mam ochoty marznąc na działce. |
Można jakieś namiary, też jestem z Grudziądza i chętnie skorzystam z pomocy przy budowie minitokareczki.
Proszę o kontakt na adres maciekp5 (at) o2.pl |
|
|
|
 |
vegelus
Specjalista poziom 1

|
Wysłany: 2006-04-25, 16:55
|
|
|
A może ktoś podjąby się budowy kilku minitokarek dla forumowiczów
Ktoś kto ma zaplecze myślę, że mółby zbudować takie coś za rozsądne pieniądze, uzbrojenie takiej tokareczki w uchwyt i silnik we własnym zakresie bo to akurat jest proste
Natomiast zamo spasowanie suportu, uchwytu i konika wymaga i precyzji i mierników odpowiednich
Przy kilku sztukach może tu już mieć sens więć Panowie pomyślcie |
|
|
|
 |
deemon
Znawca tematu

|
Wysłany: 2006-04-29, 19:25
|
|
|
moze smieszna moze nie smieszna(w kazdym badz razi jeszcze do poprawy) - projekt małej tokaeczki.
całą dokumentację mam w programie t-flex.projekt mojego autorstwa - zaden plagiat.
loze - odlew z zeliwa, reszta elementow to glownie stal.
na zdjeciach ponizej - niedokonczony projekt oraz element ktorego sa mnie jestem w stanie zrobic - odlewane łoze
4.JPG loze1 |
 |
| Plik ściągnięto 808 raz(y) 25,54 KB |
6.JPG loze... |
 |
| Plik ściągnięto 804 raz(y) 20,69 KB |
2.JPG 2 |
 |
| Plik ściągnięto 806 raz(y) 45,14 KB |
1.JPG 1 |
 |
| Plik ściągnięto 812 raz(y) 44,49 KB |