|
CNC FORUM
Amatorskie maszyny CNC
|
|
|
Instrukcja do ArtCam |
| Autor |
Wiadomość |
pitkowski
Specjalista poziom 1

|
Wysłany: 2007-02-01, 21:26
|
|
|
| wood carver napisał/a: | | dzięki stary...ale ja pracowałem wcześniej na rhinoceros ...art jest ok...ale wracam na sttare śmieci..... |
ja dopiero zaczynam pracę z RHINO ,programik jest naprawde super brak mu troszeczke dobrej zakładki camowskiej !? i nie potrzebuje tyle zapasu "sprzętu" co invetor z którym także sie pobawiłem |
|
|
|
 |
wood carver
Specjalista poziom 3 Łukasz

Pomógł: 16 razy Dołączył: 28 Lip 2006 Posty: 805 Skąd: małopolska
|
Wysłany: 2007-02-02, 08:20
|
|
|
| pitkowski napisał/a: | | wood carver napisał/a: | | dzięki stary...ale ja pracowałem wcześniej na rhinoceros ...art jest ok...ale wracam na sttare śmieci..... |
ja dopiero zaczynam pracę z RHINO ,programik jest naprawde super brak mu troszeczke dobrej zakładki camowskiej !? |
co do tego, to oczywiście jest odpowiedni plug-in, w którym można generowa ścieżke narzedzia dla maszyn cnc |
|
|
|
 |
pitkowski
Specjalista poziom 1

|
Wysłany: 2007-10-09, 19:38
|
|
|
[/quote]co do tego, to oczywiście jest odpowiedni plug-in, w którym można generowa ścieżke narzedzia dla maszyn cnc[/quote]
przejrzałem dwa plug-in..y traszeczke jak na mój gust są ubogie |
|
|
|
 |
Yang
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2008-08-08, 21:01
|
|
|
Zgadzam się, że artcam pewnych rzeczy nie przeskoczy, ale ogólnie ma dużo fajnych narzędzi do modelowania, które działają prosto i intuicyjnie. To zależy co się robi. No ale przecież nie wszystko trzeba robić w jednym programie.
Jest przede wszystkim w artcamie możliwość zaimportowania modelu 3d w formacie 3ds, więc jeśli ktoś umie zrobić model w 3dsmax lub C4D to wrzuca go do artcama i generuje ścieżki, a taki tandem nie ma już żadnych ograniczeń |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| sponsorem forum jest www.akcesoria.cnc.info.pl |
Informacje na witrynie cnc.info.pl są podawane tylko w celach edukacyjnych oraz hobbystycznych. Jedynie użytkownik wysyłający wiadomość lub plik ponosi pełnoprawną odpowiedzialność za ich treść. Jeżeli wynikną z tego konsekwencje prawne, cnc.info.pl może przekazać wszelkie informacje właściwym organom państwowym na temat danego użytkownika oraz pomóc w jego zlokalizowaniu. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych cnc.info.pl nie przekazuje informacji odnośnie użytkowników firmom i osobom prywatnym. Hasła, adresy e-mail oraz numery IP są szyfrowane w bazie danych i jedynie administrator jest w stanie odczytać te informacje. Cnc.info.pl jest przeciwna łamaniu zabezpieczeń oraz łamaniu praw autorskich, jednak niektóre osoby nie przestrzegają naszego regulaminu. Jeżeli zobaczyłeś wiadomość lub plik, który twoim zdaniem jest nielegalny lub narusza twoje dobra osobiste, prosimy o natychmiastowy kontakt:
Administrator |
|
www.akcesoria.cnc.info.pl
• silniki krokowe • Łożyska liniowe • śruby trapezowe i kulowe
|