ZW3D CAM - postprocesory

ZWCAD

Autor tematu
przemjas
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 1
Posty: 17
Rejestracja: 07 sty 2008, 07:33
Lokalizacja: Elbląg

ZW3D CAM - postprocesory

#1

Post napisał: przemjas » 09 lis 2017, 09:23

Czy ktoś używa ZW3D CAM do PikoCNC? I ma gotowy postprocesor?




Damradę
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 281
Rejestracja: 04 gru 2013, 13:16
Lokalizacja: Ścinawa

Re: ZW3D CAM - postprocesory

#2

Post napisał: Damradę » 09 lis 2017, 21:39

Podepne sie do pytania -moze ktos ma pod macha?


minipc
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 1
Posty: 48
Rejestracja: 28 wrz 2016, 07:59
Lokalizacja: Lubicz
Kontakt:

Re: ZW3D CAM - postprocesory

#3

Post napisał: minipc » 13 mar 2018, 21:45

Damradę pisze:
09 lis 2017, 21:39
Podepne sie do pytania -moze ktos ma pod macha?
Korzystam z ZW3D od niedawna, pod macha polecanym jest ten od fanuc pp. Możesz spróbować.

https://www.zwsoft.com/zwcad_forum/thread-4083-1-1.html


Adrian Dudek
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 1
Posty: 10
Rejestracja: 27 lip 2017, 09:38
Lokalizacja: Radom

Re: ZW3D CAM - postprocesory

#4

Post napisał: Adrian Dudek » 30 mar 2018, 14:31

Ja korzystam z posta pod Fanuca, spokojnie działa na Machu. Najwyżej trzeba usunąć linijke czy dwie. Na dłuższa mete troche mnie to denerwowalo więc zglosiłem się do sprzedawcy w Polsce i dostosowali mi posta + dopisali kilka linijek według moich uwag. Pod PicoCNC też generowałem na tym fanucu dla kolegi - sprawa wyglądała podobnie, co najwyżej kilka linijek trzeba było usunąć.


Damradę
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 281
Rejestracja: 04 gru 2013, 13:16
Lokalizacja: Ścinawa

Re: ZW3D CAM - postprocesory

#5

Post napisał: Damradę » 23 wrz 2018, 21:42

Może ktoś się podzieli pod procesorem pod macha nie za miliony monet:)


Franek
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 1
Posty: 10
Rejestracja: 17 lis 2005, 22:31
Lokalizacja: Legionowo

Re: ZW3D CAM - postprocesory

#6

Post napisał: Franek » 24 lut 2019, 19:17

Wiem że stary temat ale może komuś się przyda. Znaleziony w necie pod macha3 na frezarkę podobno działa. Jak ktoś sprawdzi to proszę dać znać czy działa.
Załączniki
Mach3.zip
(10.92 KiB) Pobrany 41 razy

Awatar użytkownika

witbike
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 205
Rejestracja: 03 mar 2015, 20:50
Lokalizacja: Wyszków

Re: ZW3D CAM - postprocesory

#7

Post napisał: witbike » 22 paź 2019, 12:11

Czy ma ktoś postprocesor z definicją maszyny na HAAS VF2? Mogę zapłacić.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „ZW3D / ZWCAD”