ZMIANA Z HH. NA G KODY?

Dyskusje na temat systemu Heidenhaina

Autor tematu
rafa30
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 104
Rejestracja: 19 lut 2014, 23:41
Lokalizacja: hyt

ZMIANA Z HH. NA G KODY?

#1

Post napisał: rafa30 » 09 sty 2018, 23:52

Witam wszystkich mam pytanie który parametr maszynowy trzeba zmienic w maszynie aby program pisany w HH
wyswietlił sie w G kodach????




Majster70
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1
Posty: 922
Rejestracja: 08 cze 2010, 22:37
Lokalizacja: Piastów

Re: ZMIANA Z HH. NA G KODY?

#2

Post napisał: Majster70 » 10 sty 2018, 14:52

Tak dobrze to chyba nie ma. Program z rozszerzeniem h to jedno a z rozszerzeniem i (Iso G-kody) to drugie. Zresztą możesz wywoływać podprogram i z programu h i zdaje się odwrotnie też.


Autor tematu
rafa30
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 104
Rejestracja: 19 lut 2014, 23:41
Lokalizacja: hyt

Re: ZMIANA Z HH. NA G KODY?

#3

Post napisał: rafa30 » 10 sty 2018, 15:09

kiedys serwisant to włączyl i program sie wyswietlił w G kodach zmienil jakis parametr w maszynie ale nie zwruciłem uwagi który

Awatar użytkownika

Łuki31
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 285
Rejestracja: 27 lip 2007, 23:05
Lokalizacja: Okolice

Re: ZMIANA Z HH. NA G KODY?

#4

Post napisał: Łuki31 » 10 sty 2018, 21:03

Witam
jakie sterowanie który model
Jak pytam to znaczy że nie wiem ,jak wiem to odpowiem i pomogę ,więc doceń to -tak jak ja doceniam Cię !!!!
W domu przeważnie po 22..... :) ..... wtedy pomagam .... :)


Autor tematu
rafa30
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 104
Rejestracja: 19 lut 2014, 23:41
Lokalizacja: hyt

Re: ZMIANA Z HH. NA G KODY?

#5

Post napisał: rafa30 » 10 sty 2018, 21:33

TNC 155 ale napewno w nowszym też można to zrobic albo w symulatorze TNC 530????

Awatar użytkownika

Łuki31
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 285
Rejestracja: 27 lip 2007, 23:05
Lokalizacja: Okolice

Re: ZMIANA Z HH. NA G KODY?

#6

Post napisał: Łuki31 » 11 sty 2018, 10:25

Parametr 217
0-dialog HH
1-ISO
Pozdrawiam
Jak pytam to znaczy że nie wiem ,jak wiem to odpowiem i pomogę ,więc doceń to -tak jak ja doceniam Cię !!!!
W domu przeważnie po 22..... :) ..... wtedy pomagam .... :)


Autor tematu
rafa30
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 104
Rejestracja: 19 lut 2014, 23:41
Lokalizacja: hyt

Re: ZMIANA Z HH. NA G KODY?

#7

Post napisał: rafa30 » 11 sty 2018, 16:18

Dzięki kolego Łuki31

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Heidenhain”