Zmiana parametrów maszynowych FAGOR 8055i problem

Dyskusje dotyczące systemów Fagor Automation
Awatar użytkownika

Autor tematu
MarcinxD
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 224
Rejestracja: 17 gru 2009, 20:09
Lokalizacja: Zbąszyń

Zmiana parametrów maszynowych FAGOR 8055i problem

#1

Post napisał: MarcinxD » 20 kwie 2015, 18:07

Witam,

stoi w firmie nieużywana tokarka Pinacho z sterowaniem FAGOR 8055i i chciałbym wg. tego manuala (strona 183) parametr 122 zmienić na polski czyli z 0 na 8. Po naciśnięciu przycisku "MODIFY" wyskakuje okno SETUPPSW ESC-ENTER-MAIN w którym wpisując cokolwiek to cenzuruje mi gwiazdkami (****) domyślam się, że przed zmianą parametru system chce ode mnie hasła. Czy mógłby ktoś mnie poprowadzić jak mam zmienić język w tym systemie?

Niestety nie mam żadnych dokumentów/ papierów od tej maszyny (przyjechała dosłownie goła) i jedyne na czym się opieram to dokumenty dostępne w sieci.

Z góry dzięki bo system chyba mało popularny w Polsce ;-)


Pozdrawiam Marcin

Tagi:


MaCiEj1981
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 10 lip 2015, 12:51
Lokalizacja: żary

#2

Post napisał: MaCiEj1981 » 10 lip 2015, 13:08

Witam mam problem z FAGOR 8065 podczas próby nowego programu po przejściu na auto wykonywanie wyświetl się komunikat M74 VERIFY POT NUMBER R10/R29
wie ktoś może coś na ten temat jest to frezarka


Jan63
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 01 wrz 2015, 21:38
Lokalizacja: Pszczyna

#3

Post napisał: Jan63 » 01 wrz 2015, 21:52

MarcinxD, Witam,

udało się Wam uruchomić? Czy maszyna działa? Jaki model Pinacho Se czy ST 310?
Bardzo proszę o odpowiedź.

Awatar użytkownika

Autor tematu
MarcinxD
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 224
Rejestracja: 17 gru 2009, 20:09
Lokalizacja: Zbąszyń

#4

Post napisał: MarcinxD » 10 paź 2015, 22:21

Tzn. maszyna już chodziła tylko chciałem zmienić na język polski by inni operatorzy mogli na niej też pracować.
Dokładnego modelu nie pamiętam ale jest to SmartTurn 8
Obrazek

Maszyna niestety nie jest na rewolwerze tylko na imaku choć jak jest nawał pracy to zawsze chodzi i dłubie detale choć sterowanie jest ogarnięte w małym stopniu.
Pozdrawiam Marcin

Awatar użytkownika

LukTarara
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 2
Rejestracja: 25 lut 2020, 15:22

Re: Zmiana parametrów maszynowych FAGOR 8055i problem

#5

Post napisał: LukTarara » 25 lut 2020, 16:31

Brak obrotów taki komunikat przy próbie wykonania promienia też przy fazce toczenie stożka idzie. Fagor 8055 tokarka tbi jakiś Tajwan. Pomocy proszę.


andrjalo
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 413
Rejestracja: 27 lut 2011, 14:15
Lokalizacja: Polska

Re: Zmiana parametrów maszynowych FAGOR 8055i problem

#6

Post napisał: andrjalo » 21 mar 2020, 09:30

Proszę o kontakt na prv.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Fagor Automation”