Zdalne programowanie Siemens

Linie produkcyjne, automaty, roboty nie tylko CNC. Przeróbki, modernizacje oraz konstrukcje własne.

Autor tematu
Kamil86
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 3
Rejestracja: 08 sty 2021, 14:16

Zdalne programowanie Siemens

#1

Post napisał: Kamil86 » 08 sty 2021, 14:26

Dzień dobry,

Posiadam klika tokarek siemens 810d +manual turn. Zależy mi na tym żeby programista mógł zdalnie napisać program z biura który później przeniesie na tokarkę. Jednakże zależy mi na tym żeby nie pisać programu w G-kodach tylko za pomocą nakładki manual turn, żeby programista i operator mówili tym samym językiem.

Czy ktoś może pomóc mi w rozwiązaniu tego problemu ? może istnieje możliwość odkupienia od kogoś samego pulpitu sterującego ? lub jest inne rozwiązanie.

Z góry dziękuję za odpowiedź

Pozdrawiam




Steryd
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 2418
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: Zdalne programowanie Siemens

#2

Post napisał: Steryd » 08 sty 2021, 15:18

To się nazywa sinutrain i jest to nic innego jak ppit wirtualny. Do kupienia od siemensa za odpowiednie piniondze.
Można?
Morzna!!!


Autor tematu
Kamil86
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 3
Rejestracja: 08 sty 2021, 14:16

Re: Zdalne programowanie Siemens

#3

Post napisał: Kamil86 » 08 sty 2021, 16:22

Sinutrain jest na shopturna i to dość nową aktualizacją. Ja na maszynie mam manual turn.

Awatar użytkownika

gelo
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1
Posty: 952
Rejestracja: 01 kwie 2006, 22:08
Lokalizacja: Wroclaw
Kontakt:

Re: Zdalne programowanie Siemens

#4

Post napisał: gelo » 08 sty 2021, 18:12

Kamil86 pisze:
08 sty 2021, 16:22
Sinutrain jest na shopturna i to dość nową aktualizacją. Ja na maszynie mam manual turn.
Chodzi dokładnie o ten sam pakiet
>>>>>>>>>> GELO <<<<<<<<<<


Autor tematu
Kamil86
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 3
Rejestracja: 08 sty 2021, 14:16

Re: Zdalne programowanie Siemens

#5

Post napisał: Kamil86 » 08 sty 2021, 18:34

Posiadam jedną maszyne z Shop turn.
TUR 800 MN x 2000
Sinumeric 840 D SL
softwer stand - 1,5+SP1

Ściągnąłem z strony siemensa oprogramowanie sinutrain 4.8 i po załadowaniu do maszyny wyskakuje że program napisany w wyższej wersji.

A na maszynach gdzie jest manual turn w ogóle go nie widzi.

Coś robie nie tak ?
Oczywiscie mówię caly czas o pisaniu programu nie w G-kodach

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „INNE MASZYNY i URZĄDZENIA”