Trudno powiedziec jak to ma byc w orginale - sprubuj poregulowac dystans między dyszami na tym gwincie. Ja jutro zmierzę jaka jest dysza powietrzna dla dyszy piasku 8mm, ale jak pamiętam to sporo mniejsza niż 4 mm.
A czy na zetawie z dyszą 6 mm też jest dobre ssanie na wężu ?
Może chwilowo włóż coś w dyszę powietrzną żeby zmniejszyc jej otwór.
Możesz prawie bez kosztów założyc dyszę 8mm na próbe tzn idź do tokarza i niech ci zrobi na wzór ze stali z takim otworem. Nie spotkałem się w sumie z większą dyszą w pistolecie niż 8 mm ale on bdb piaskował.
Jeszcze masz opcję zakupu niedrogiej piaskarki ciśnieniowej i podłaczenie jej do głowicy bepyłowej. Taka piaskarka dyszą 4 mm robi lierkę szybciej niż machasz głowicą. Rozbiłem próby kiedyś z napisami, wyszły, ale gdzie zatrzymałem głowicę tam rozwaliło folię i litera zniekształcona. Na więcej prób brakło mi kamienia ale myślę że z małym cisnieniem nie było by ryzyka niszczenia folii.
Zakup piaskarki
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Witam. Dopiero co sie zarejestrowalem wiec moze powielam pytanie ale...zamierzam kupic zestaw do piaskowania napisow w granicie. Wiadomo, ze chodzi o ploter, piaskarke i kompresor. Do wydania mam ok 21 000 zl. Co moge kupic uzywane a co lepiej nowe ? Jaki sprzet pochodzi w miare niezawodnie ? Tygodniowo sprzet ten musial by wypiaskowac jakies 10 tablic. Piaskowal bym po pracy wiec tez zalezy mi na tym zeby uwinac sie z jednym napisem w ok 2 godziny. Z gory dziekuje za odp. Dodam jeszcze ze dopiero wkraczam w temat piaskowania i na sprzecie i jego parametrach raczej sie nie znam.
Pozdrawiam
Kacper
Pozdrawiam
Kacper
-
witam, jaką piaskarkę polecą zawodowcy do prac remontowo-renowacyjnych?? chodzi i o piaskowanie elementów zarówno metalowych jak i drewnianych o małych powierzchniach. Elementy które chcę piaskować to meble, okna, drzwi, zbiorniki wody (hydrofory), ogrodzenia, balustrady i wszystko co można znaleźć w domu do wypiaskowania. Jestem ograniczony finansowo do 10tys za komplet do piaskowania. Jestem początkujący w temacie piaskowania ale chcę mieć takie usługi w swojej ofercie. Rozumiem, że temat jest szeroki do ogarnięcia ale jak to mówią praktyka czyni mistrzem
Potrzebuję pomocy jak to zwykle początkujący, jak dobrać dysze do wykonywanych prac? Może ma ktoś ebooka na te tematy?? Pozdrawiam

-
- Znawca tematu (min. 80)
witam zajmuje się piaskowaniem dużych elementów itp, niedawno zrobiłem kabine do piaskowania ok 1500 l i w czym problem. chciałbym zamontować pod kabiną zawór mieszający
ścierniwo z powietrzem zasada taka jak w pistolecie ale chciałbym mieć zamontowane pod kabiną tak żeby w kabinie miał tylko wąż z dyszą. Jeden już zrobiłem ale jak nie jest dokręcony wąż który prowadzi do kabiny już wymieszane metium to ładnie zasysa. jak podkręce wąż to zaczyna dmuchać na ssaniu. Miałem pistolet taki z allegro ale to tylko nadaje się do piaskowania zegarków
dysze mam 5mm a jak będzie za mała dam 8 mm.
ogólnie chce żeby ładnie sprawnie to szło. Wąż ma fi 19 na dojściu do kabiny. Podobno coś takiego jest montowane w piaskarkach syfonowych ale nie moge tego znaleźć. Prosze o pomoc
ścierniwo z powietrzem zasada taka jak w pistolecie ale chciałbym mieć zamontowane pod kabiną tak żeby w kabinie miał tylko wąż z dyszą. Jeden już zrobiłem ale jak nie jest dokręcony wąż który prowadzi do kabiny już wymieszane metium to ładnie zasysa. jak podkręce wąż to zaczyna dmuchać na ssaniu. Miałem pistolet taki z allegro ale to tylko nadaje się do piaskowania zegarków

ogólnie chce żeby ładnie sprawnie to szło. Wąż ma fi 19 na dojściu do kabiny. Podobno coś takiego jest montowane w piaskarkach syfonowych ale nie moge tego znaleźć. Prosze o pomoc
-
Re: Zakup piaskarki
jeśli chodzi o profesjonalną piaskarkę do celów o których piszesz, polecam Ci taki zestaw do piaskowania. Wybrałeś już coś?