Zakup piaskarki

Planujesz zakup sprzętu do warsztatu, masz problem z maszyną tu możesz o tym porozmawiać - nie tylko maszyny CNC

Mariuszczs
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 16

Post napisał: Mariuszczs » 03 sty 2011, 22:27

Trudno powiedziec jak to ma byc w orginale - sprubuj poregulowac dystans między dyszami na tym gwincie. Ja jutro zmierzę jaka jest dysza powietrzna dla dyszy piasku 8mm, ale jak pamiętam to sporo mniejsza niż 4 mm.

A czy na zetawie z dyszą 6 mm też jest dobre ssanie na wężu ?

Może chwilowo włóż coś w dyszę powietrzną żeby zmniejszyc jej otwór.

Możesz prawie bez kosztów założyc dyszę 8mm na próbe tzn idź do tokarza i niech ci zrobi na wzór ze stali z takim otworem. Nie spotkałem się w sumie z większą dyszą w pistolecie niż 8 mm ale on bdb piaskował.

Jeszcze masz opcję zakupu niedrogiej piaskarki ciśnieniowej i podłaczenie jej do głowicy bepyłowej. Taka piaskarka dyszą 4 mm robi lierkę szybciej niż machasz głowicą. Rozbiłem próby kiedyś z napisami, wyszły, ale gdzie zatrzymałem głowicę tam rozwaliło folię i litera zniekształcona. Na więcej prób brakło mi kamienia ale myślę że z małym cisnieniem nie było by ryzyka niszczenia folii.

Tagi:

kacpersky24
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1

Post napisał: kacpersky24 » 17 sty 2012, 15:22

Witam. Dopiero co sie zarejestrowalem wiec moze powielam pytanie ale...zamierzam kupic zestaw do piaskowania napisow w granicie. Wiadomo, ze chodzi o ploter, piaskarke i kompresor. Do wydania mam ok 21 000 zl. Co moge kupic uzywane a co lepiej nowe ? Jaki sprzet pochodzi w miare niezawodnie ? Tygodniowo sprzet ten musial by wypiaskowac jakies 10 tablic. Piaskowal bym po pracy wiec tez zalezy mi na tym zeby uwinac sie z jednym napisem w ok 2 godziny. Z gory dziekuje za odp. Dodam jeszcze ze dopiero wkraczam w temat piaskowania i na sprzecie i jego parametrach raczej sie nie znam.
Pozdrawiam
Kacper

Poldeush

Post napisał: Poldeush » 24 lut 2012, 00:46

witam, jaką piaskarkę polecą zawodowcy do prac remontowo-renowacyjnych?? chodzi i o piaskowanie elementów zarówno metalowych jak i drewnianych o małych powierzchniach. Elementy które chcę piaskować to meble, okna, drzwi, zbiorniki wody (hydrofory), ogrodzenia, balustrady i wszystko co można znaleźć w domu do wypiaskowania. Jestem ograniczony finansowo do 10tys za komplet do piaskowania. Jestem początkujący w temacie piaskowania ale chcę mieć takie usługi w swojej ofercie. Rozumiem, że temat jest szeroki do ogarnięcia ale jak to mówią praktyka czyni mistrzem ;) Potrzebuję pomocy jak to zwykle początkujący, jak dobrać dysze do wykonywanych prac? Może ma ktoś ebooka na te tematy?? Pozdrawiam

luukas_ss
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)

Post napisał: luukas_ss » 05 lut 2014, 22:06

witam zajmuje się piaskowaniem dużych elementów itp, niedawno zrobiłem kabine do piaskowania ok 1500 l i w czym problem. chciałbym zamontować pod kabiną zawór mieszający
ścierniwo z powietrzem zasada taka jak w pistolecie ale chciałbym mieć zamontowane pod kabiną tak żeby w kabinie miał tylko wąż z dyszą. Jeden już zrobiłem ale jak nie jest dokręcony wąż który prowadzi do kabiny już wymieszane metium to ładnie zasysa. jak podkręce wąż to zaczyna dmuchać na ssaniu. Miałem pistolet taki z allegro ale to tylko nadaje się do piaskowania zegarków :lol: dysze mam 5mm a jak będzie za mała dam 8 mm.
ogólnie chce żeby ładnie sprawnie to szło. Wąż ma fi 19 na dojściu do kabiny. Podobno coś takiego jest montowane w piaskarkach syfonowych ale nie moge tego znaleźć. Prosze o pomoc

sanqi

Re: Zakup piaskarki

Post napisał: sanqi » 05 gru 2017, 11:17

jeśli chodzi o profesjonalną piaskarkę do celów o których piszesz, polecam Ci taki zestaw do piaskowania. Wybrałeś już coś?

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „WARSZTAT”