Wysokość dojazdowa/bezpieczna

Dyskusje dotyczące działania obsługi programu PikoCNC

Autor tematu
JBL
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 3
Rejestracja: 08 lut 2019, 13:30

Wysokość dojazdowa/bezpieczna

#1

Post napisał: JBL » 08 lut 2019, 13:38

Program po zakończonej pracy, w której "Z" dojazdowe i przejazdowe ustawione np na 5,0 CZASAMI nie wraca do pozycji ustawionej w zakładce " Maszyna" tj. wysokość dojazdowa ( 30.00 ). Czym może być to spowodowane? Instalacja najnowszej wersji programu nie pomogła.




RobWan
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1319
Rejestracja: 17 paź 2004, 20:49
Lokalizacja: Swarzędz
Kontakt:

Re: Wysokość dojazdowa/bezpieczna

#2

Post napisał: RobWan » 08 lut 2019, 22:18

JBL pisze:Program po zakończonej pracy

Po zakończonej pracy jedzie na BEZPIECZNĄ.

Robert


Autor tematu
JBL
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 3
Rejestracja: 08 lut 2019, 13:30

Re: Wysokość dojazdowa/bezpieczna

#3

Post napisał: JBL » 11 lut 2019, 09:49

Oczywiście, chodziło o wysokość bezpieczną po zakończeniu programu.


RobWan
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1319
Rejestracja: 17 paź 2004, 20:49
Lokalizacja: Swarzędz
Kontakt:

Re: Wysokość dojazdowa/bezpieczna

#4

Post napisał: RobWan » 11 lut 2019, 11:22

Ręcznie zmieniasz narzędzie? Czy masz automat? Jak to drugie to może coś z pomiarem długości narzędzia.

Robert


Autor tematu
JBL
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 3
Rejestracja: 08 lut 2019, 13:30

Re: Wysokość dojazdowa/bezpieczna

#5

Post napisał: JBL » 14 lut 2019, 09:11

Ręcznie

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „PikoCNC”