Wykonanie obróbki w detalu

ArtCAM, ArtCAM Express, ArtCAM Insignia, ArtCAM Pro

Autor tematu
baszawez
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 153
Rejestracja: 19 sty 2017, 17:37
Lokalizacja: Kraków

Wykonanie obróbki w detalu

#1

Post napisał: baszawez » 16 lip 2019, 19:39

Witam
Panowie mam ArtCam2008Pro. Mam detal wykonany wcześniej na zamówienie na frezarce. Chce jednak w nim wykonać jeszcze 1 otwór fasolkowy. Czy w artcam mogę wysymulowac obróbkę tylko dla tego otworu? Jak wgrywam model 3d przez opcję "Mill Wizard" to symuluje mi obróbkę całej części z pełnego materiału, a ja chce tylko otwór . Chyba nie ma w artcamie takiej opcji abym mógł wybrać jaką obróbkę chce wykonać?




lajosz
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1410
Rejestracja: 13 sty 2009, 20:33
Lokalizacja: tymczasowo ...Kraków

Re: Wykonanie obróbki w detalu

#2

Post napisał: lajosz » 17 lip 2019, 15:52

Wszystko o czym piszesz, jest jak najbardziej do wykonania.
Jednak .... nie jestem pewny czy dobrze zrozumiałem, więc ...... najlepiej wrzuć na forum model i/lub screeny + opis co konkretnie chcesz zrobić i .... podpowiem co i jak.


Autor tematu
baszawez
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 153
Rejestracja: 19 sty 2017, 17:37
Lokalizacja: Kraków

Re: Wykonanie obróbki w detalu

#3

Post napisał: baszawez » 18 lip 2019, 08:18

mam to
Obrazek
a chce to
Obrazek


kuba1im
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 1
Posty: 61
Rejestracja: 27 lut 2011, 15:48
Lokalizacja: Tychy/Bieruń

Re: Wykonanie obróbki w detalu

#4

Post napisał: kuba1im » 18 lip 2019, 08:32

Zastanów się czy rzeczywiście potrzebujesz do tego CAM'a. Dużo szybciej napiszesz program na tą fasolkę z ręki przy maszynie.


lajosz
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1410
Rejestracja: 13 sty 2009, 20:33
Lokalizacja: tymczasowo ...Kraków

Re: Wykonanie obróbki w detalu

#5

Post napisał: lajosz » 18 lip 2019, 13:45

Słusznie prawi kuba1im

Można to machnąć z ręki, ale .... w Artcamie to zaledwie kilka minut roboty i nie potrzebujesz do tego żadnego modelu 3D, bo to JAK BYK prościutkie obróbki 2D, więc można szybciutko narysować wektory, przypisać narzędzia i .... po robocie.

Dodane 13 minuty 25 sekundy:
Obrazek


Autor tematu
baszawez
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 153
Rejestracja: 19 sty 2017, 17:37
Lokalizacja: Kraków

Re: Wykonanie obróbki w detalu

#6

Post napisał: baszawez » 18 lip 2019, 15:46

człowiek kombinuje z modelami 3d a tu takie proste :D
dzięki Panowie

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „ArtCAM”