Znalazłem przyczynę !
Twój program działa dobrze gdy w pliku *.NC oraz *.TXT nazwa programu ma 6 znaków lub więcej ? (więcej nie testowałem).
Czyli jeśli w programie mamy:
%
O16441(CZESC_3 OP.30 OS.ZM 03.12.2013) Twój program działa.
Natomiast jeśli w programie mamy:
%
O6441(CZESC_3 OP.30 OS.ZM 03.12.2013) Twój program nie działa.
Wysłałem Ci fragmenty kilku programów.
Niestety w obecnej formie Twój program nie jest dla mnie do użytku. Poza tym widzę kilka możliwości przeróbek.
1. Współpraca z nazwami programów, które mają również 5 znaków. Programy dostaję od programisty. Nie mam wpływu na nazewnictwo programów oraz teoretyczny brak możliwości późniejszych zmian nazw programu. Polityka firmy, dużo by tłumaczyć
2. Programy zawsze dostaję w postaci NUMER.NC bez komentarza po numerze programu, który późnej z poziomu Tokarki CNC dopisuję w nawiasach. Jak już dopieszczę program w komentarze itd. to z poziomu Tokarki CNC wysyłam (kopiuję) ten program na Pendrive.
Tutaj powstaje kolejny problem, ponieważ wszystkie programy przekopiowanie z Tokarki CNC do Pendrive nie posiadają żadnego rozszerzenia. Czyli np. z pliku CT006441.NC powstaje plik 6441 i tylko z tych plików korzystamy ponieważ zawierają nasze modyfikacje.
Niestety program Twój umożliwia otworzenie tylko plików z rozszerzeniem *.nc i *.txt przez co z plikami bez rozszerzenia nic nie można zrobić. Brakuje mi wyboru jeszcze Pliki typu: (Wszystkie pliki *.*). Wiem że do każdego pliku można dodać z ręki rozszerzenie ale przy kilkudziesięciu programach nie o to chodzi.
3. Szkoda również że nie ma możliwości wybrać kilka plików do przetworzenia. Każdy trzeba robić pojedynczo (choć to jest do zaakceptowania

)
4. Nie wiem dla czego Twój program zawsze na końcu przetworzonego programu dodaje % skoro oryginalnie jest już na końcu % i w efekcie jest to zdublowane. Przykład poniżej. Nie wiem jak odczyta to maszyna i czy ma to jakiś wpływ.
N1710 M30
%
%
5. Nie wiem do czego ma służyć plik listprog.txt myślałem że po każdym przetworzeniu kolejny program będzie się dopisywał do tego pliku. Choć w sumie to jest niuans i może zostać jak jest.
Maszyny Tokarki CNC o których wyżej mowa to Mori Seiki Model: NL2500 SMC/700 (4 osie) oraz Mori Seiki Model: NL2500 SY/700 (5 osi).
Zrobiłem kilka przydatnych modyfikacji systemu Windows XP w/w maszyn, w oparciu o mini programiki portable np. Screen, move file, backup itd. kończąc na spolszczeniu całej zawartości HELP włącznie z opisami kodów G i M. Jeśli masz do czynienia z Mori Seiki mogę się podzielić.