Wycinanie plazma CNC problem

Spawalnictwo i obróbka cieplna

Autor tematu
blasterpl
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4
Posty: 1697
Rejestracja: 13 sty 2012, 18:49
Lokalizacja: jelenia gora

Wycinanie plazma CNC problem

#1

Post napisał: blasterpl » 21 maja 2020, 16:44

Wycinam takie detale po 2 szt na raz , od czasu do czasu jeden z detali wychodzi ewidentnie nie trzymający wymiarów.Na foto widać , ze element półokrągły jest wyraźnie węższy a dłuższe boki rękojeści nie są równoległe. Innym razem element półokrągły jest wyraźnie grubszy. Parametry , materiał cały czas ten sam . Dlaczego się tak dzieje ?
Obrazek




Autor tematu
blasterpl
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4
Posty: 1697
Rejestracja: 13 sty 2012, 18:49
Lokalizacja: jelenia gora

Re: Wycinanie plazma CNC problem

#2

Post napisał: blasterpl » 22 maja 2020, 09:43

Obrazek

Awatar użytkownika

robal43
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 2
Posty: 767
Rejestracja: 05 cze 2007, 11:49
Lokalizacja: Rzeszów
Kontakt:

Re: Wycinanie plazma CNC problem

#3

Post napisał: robal43 » 22 maja 2020, 09:58

Widac ze material plywa .. dwa elementy sa ok bo i odpad trzyma sie a na dole material sie przemieścil mozna zastosowac mikro mostek na końcu detalu .
Plotery plazmowe..
---CR Electronic
---Tormec (burny2.5)
---Stigal Dynamic

Programy CAD/CAM :
-Lantek Expert
-Plazma 2 Vers. 2.40
-Wrykrys


Autor tematu
blasterpl
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4
Posty: 1697
Rejestracja: 13 sty 2012, 18:49
Lokalizacja: jelenia gora

Re: Wycinanie plazma CNC problem

#4

Post napisał: blasterpl » 23 maja 2020, 09:02

robal43 pisze:
22 maja 2020, 09:58
Widac ze material plywa
W sensie , ze pod wpływem temperatury się odkształca :?:

Awatar użytkownika

robal43
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 2
Posty: 767
Rejestracja: 05 cze 2007, 11:49
Lokalizacja: Rzeszów
Kontakt:

Re: Wycinanie plazma CNC problem

#5

Post napisał: robal43 » 28 maja 2020, 10:03

Tak jak masz mozliwosc daj mikromostek
Plotery plazmowe..
---CR Electronic
---Tormec (burny2.5)
---Stigal Dynamic

Programy CAD/CAM :
-Lantek Expert
-Plazma 2 Vers. 2.40
-Wrykrys


Autor tematu
blasterpl
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4
Posty: 1697
Rejestracja: 13 sty 2012, 18:49
Lokalizacja: jelenia gora

Re: Wycinanie plazma CNC problem

#6

Post napisał: blasterpl » 28 maja 2020, 21:27

Co to jest mikromostek :shock:

Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 7169
Rejestracja: 05 kwie 2006, 17:37
Lokalizacja: Kędzierzyn - Koźle
Kontakt:

Re: Wycinanie plazma CNC problem

#7

Post napisał: bartuss1 » 28 maja 2020, 21:44

taki niedopalony element o dlugosci paru mm

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Spawalnictwo i obróbka cieplna”