wybijarka z Siemens Sinumerik 3

Dyskusje na temat systemu Sinumerik

Autor tematu
malinas
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 3
Rejestracja: 30 wrz 2015, 19:37
Lokalizacja: Lubin

wybijarka z Siemens Sinumerik 3

#1

Post napisał: malinas » 30 wrz 2015, 19:57

Witam.
Ponieważ to mój pierwszy post więc witam wszystkich użytkowników.
Mam też jedno pytanie ponieważ nawaliła nam wybijaka ze sterownikiem Siemens Sinumerik 3
Mianowicie po włączeniu maszyny sterownik uruchamia się natomiast na panelu operatora nie ma kompletnie nic. Na panelu z CPU świeci się dioda stop. po resecie miga na chwilę Run i zaraz stop.Jestem elektrykiem wiec sprawdziłem wszystkie napięcia jakie można było pomierzyć zgodnie z dokumentacją elektryczną. Nie znam się na sterownikach więc tylko wyczyściłem niektóre panele z grubej warstwy pyłu i brudu ale sterownik nie odpalił nadal. Dziś miał być serwis od tych sterowników ale nie dojechał. szkoda bo wysłaliśmy wszystkie fotki tego sterownika.Może ktoś z was zna się na tych sterownikach? może wymiana jakieś karty z tego sterownika ożywi naszą wiekową maszynę :-)
Pozdrawiam Malinas.Obrazek



Tagi:


cnc35
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 1
Posty: 81
Rejestracja: 25 lip 2010, 21:40
Lokalizacja: PL

#2

Post napisał: cnc35 » 01 paź 2015, 09:03

On postawił nam taki sam system do życia.
Paweł, tel 692410022


Autor tematu
malinas
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 3
Rejestracja: 30 wrz 2015, 19:37
Lokalizacja: Lubin

#3

Post napisał: malinas » 01 paź 2015, 10:08

Wielkie dzięki za numer.Narazić próbujemy z Panem który ogłasza się na tym forum


Autor tematu
malinas
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 3
Rejestracja: 30 wrz 2015, 19:37
Lokalizacja: Lubin

#4

Post napisał: malinas » 03 paź 2015, 09:06

A zapomniałem dodać że wymieniłem padnięte baterie podtrzymujące ale miałem nadzieję ze system wstanie z epromów tej maszyny. Jak kupiliśmy tą wykrawarkę rewolwerową Twin Power rok temu, nikt naszym elektrykom demontującym tą maszynę nie powiedział o wymianie baterii wiec maszyna chodziła aż się wyładowały poza tym u nich baterie wymieniał serwis przy przeglądach rocznych. A ze nikt nie ma danych zapasowych więc musimy wzywać serwis fabryczny tej maszyny.
Pozdrawiam Malinas.


CNC-Bogi
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 272
Rejestracja: 29 sie 2010, 15:20
Lokalizacja: Dolny Śląsk

#5

Post napisał: CNC-Bogi » 05 paź 2015, 17:02

Szkoda, że nikt nie zapytał wcześniej, przy przejmowaniu maszyny używanej,
"co trzeba uczynić dla zapewnienia temu CNC niezawodnej exploatacji".


tukan555
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 4
Rejestracja: 26 gru 2015, 22:45
Lokalizacja: Puławy

#6

Post napisał: tukan555 » 05 sie 2016, 10:30

Trzeba wykonać tak zwany reset twardy aby wejść w ustawienia serwisowe i wpisać dane maszynowe i maszyna będzie działała. Rozładowana bateria podtrzymująca pamięci EEprom daje taki efekt. Wyjecie płyt z eepromami również powoduje wyczyszczenie danych maszynowych wiec trzeba z tym uważać. Wpisanie nie jest problemem tylko schodzi się troszke


pawlo1979
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 10 wrz 2020, 06:48

Re: wybijarka z Siemens Sinumerik 3

#7

Post napisał: pawlo1979 » 10 wrz 2020, 06:52

Witam
w jaki sposób wpisać dane, gdzie?


andrjalo
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 434
Rejestracja: 27 lut 2011, 14:15
Lokalizacja: Polska

Re: wybijarka z Siemens Sinumerik 3

#8

Post napisał: andrjalo » 12 wrz 2020, 14:14

Proszę o kontakt na priv.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Siemens Sinumerik CNC”