Wstawianie obrazu do szkicu

ZWCAD
Awatar użytkownika

Autor tematu
witbike
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 198
Rejestracja: 03 mar 2015, 20:50
Lokalizacja: Wyszków

Wstawianie obrazu do szkicu

#1

Post napisał: witbike » 02 paź 2017, 11:41

Witam,
potrzebuję wstawić obraz do szkicu ze skanu. Robiłem tak wcześniej i zawsze wszystko było ok, wstawiał mi się obraz w formacie TIFF i mogłem go sobie swobodnie obrysować szkicem. Teraz gdy wstawiam obraz, to wstawia mi się tylko ramka wielkości skanu - taki prostokątny szkic tylko. Czy wiecie jak to zmienić?

Obrazek



Tagi:


Maciej Kalewski
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 1
Posty: 15
Rejestracja: 27 lip 2017, 10:55
Lokalizacja: Poznań

#2

Post napisał: Maciej Kalewski » 20 paź 2017, 10:46

Podczas importu są różne opcje - może pokombinuj z tymi opcjami. Zależy też od samego obrazka - im wyraźniejsze granice, tym lepiej będzie importowany.

Awatar użytkownika

Autor tematu
witbike
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 198
Rejestracja: 03 mar 2015, 20:50
Lokalizacja: Wyszków

#3

Post napisał: witbike » 22 paź 2017, 19:50

Nareszcie zrobiłem to kontrastem i ładnie kontury się oddzieliły. Kiedyś importowałem obrazek nie w formie konturu, tylko zwykły kolorowy obraz.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „ZW3D / ZWCAD”