Wrzeciona do PCB

Dyskusje na temat elektrowrzecion do napędu narzędzi skrawających

Autor tematu
haeranek80
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 4
Posty: 8
Rejestracja: 21 lut 2005, 14:26
Lokalizacja: PaniĂłwki

Wrzeciona do PCB

#1

Post napisał: haeranek80 » 28 lut 2005, 09:44

Witam
Jestem nowym urzytkownikiem forum i właśnie zaczołem budowe swojego własnego plotera do pcb i chciałbym się dowiedzieć jakie wrzeciona do wycinania ścieżek jaki typ albo chociaż jak to wygląda bo jedstem kompletnie zielony :((

z góry dziękuje za odp

pozdrawiam Tomasz



Tagi:


maggot
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 1
Posty: 74
Rejestracja: 26 sie 2004, 01:28
Lokalizacja: bialystok

#2

Post napisał: maggot » 28 lut 2005, 11:09

witam w mojej maszynce chce urzyc silnik od wirowki labolatoryjnej. 14000 obr 90W. uchwyt na frezy - tulejka mocowana na osi silnika..


Autor tematu
haeranek80
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 4
Posty: 8
Rejestracja: 21 lut 2005, 14:26
Lokalizacja: PaniĂłwki

Frezy

#3

Post napisał: haeranek80 » 02 mar 2005, 14:31

witam

mam jeszcze jedno pytanie gdzie moge dostać frezy do PCB i jakie najlepiej użyć chodzi mi konkretnie o średnice

pozdro

Awatar użytkownika

adam Fx
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 5249
Rejestracja: 04 lip 2004, 16:03
Lokalizacja: Gliwice

#4

Post napisał: adam Fx » 02 mar 2005, 15:21

ja nigdy nie frezowałęm PCB ale do grawerki wystarczało mi odpowiedno przerobione złamane wiertło
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk) :?
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos


Autor tematu
haeranek80
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 4
Posty: 8
Rejestracja: 21 lut 2005, 14:26
Lokalizacja: PaniĂłwki

#5

Post napisał: haeranek80 » 02 mar 2005, 15:52

Adam FX a mógł byś powiedzieć jak to wiertło przerobiłeś :D

będe wdzięczny :)

Awatar użytkownika

adam Fx
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 5249
Rejestracja: 04 lip 2004, 16:03
Lokalizacja: Gliwice

#6

Post napisał: adam Fx » 02 mar 2005, 18:05

mniej więcej to wygląda tak http://www.cnc.elektroda.net/viewtopic. ... light=frez

[ Dodano: 2005-03-02, 18:10 ]
aaa no i wiesz jak ---- nim bardzej ostrze w osi i tym niejsze okręki zatacza i tym samym mniejszy rowek zostawia :wink:
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk) :?
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos


Autor tematu
haeranek80
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 4
Posty: 8
Rejestracja: 21 lut 2005, 14:26
Lokalizacja: PaniĂłwki

#7

Post napisał: haeranek80 » 03 mar 2005, 10:31

Adam dzięki za odpowiedz przyda się ale narazie to jestem jeszcze w stanie surowym ,mam małe problemy bo niemam nigdzie w pobliżu tokarki i musze kombinować mój ploter z rzeczy które mam dostępne w domu

dzięki za pomoc pozdro

Awatar użytkownika

fanta
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 221
Rejestracja: 22 lip 2004, 12:19
Lokalizacja: stad i stamtad

#8

Post napisał: fanta » 04 mar 2005, 11:03

Pochwale sie. Dzisiaj doszlo :)
3,2 KW, 400Hz

[ Dodano: 2005-03-04, 11:09 ]
jeszcze jedno zdjecie
Załączniki
motor1.jpg
motor1.jpg (65.84 KiB) Przejrzano 2904 razy
motor2.jpg
motor2.jpg (43.62 KiB) Przejrzano 2883 razy


Bartul
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 1
Posty: 69
Rejestracja: 26 sty 2005, 14:07
Lokalizacja: Wroc?aw

#9

Post napisał: Bartul » 04 mar 2005, 16:13

Czesc
Jesli to nie tajemnica to ile kosztowało wrzeciono i z jakiej firmy zamawiałeś.
Pozdrowienia.

Awatar użytkownika

fanta
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 221
Rejestracja: 22 lip 2004, 12:19
Lokalizacja: stad i stamtad

#10

Post napisał: fanta » 04 mar 2005, 16:33

kupywalem tutaj
http://www.elektromotoren.de/c060.html Cena 689 Euro

Z przemyslowych wrzecion jest to najtansza oferta. Uzywanych nie chce kupywac bo zbyt duze ryzyko.

Jeszcze nie sprawdzalem jak pracuje .

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Elektrowrzeciono”