Własny biznes w młodym wieku. Pytania
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Po zębatki do motocykli można iść do pierwszego lepszego sklepu motoryzacyjnego i jest taki wybór, że głowa boli.
W tym sęk, że niszy w dzisiejszych czasach się nie znajdzie bo gdy coś jest na rynku to chińczycy już dawno produkują do tego części zamienne dwa razy taniej jak ktoś napisał.
Maszynę sam potrafię programować i obsługiwać więc na początek dawał bym rade. Ale zlecenie... Podpiąć się pod duża firmę typu Pesa gdzie koszty materiału będą wyższe niż przychody nie jest dobrym rozwiązaniem.
Mam odwagę, mam wiedzę ale nie mam zabezpieczenia w razie nieudanego startu bez zlecenia z każdą chwilą będę tracił masę pieniędzy..
W tym sęk, że niszy w dzisiejszych czasach się nie znajdzie bo gdy coś jest na rynku to chińczycy już dawno produkują do tego części zamienne dwa razy taniej jak ktoś napisał.
Maszynę sam potrafię programować i obsługiwać więc na początek dawał bym rade. Ale zlecenie... Podpiąć się pod duża firmę typu Pesa gdzie koszty materiału będą wyższe niż przychody nie jest dobrym rozwiązaniem.
Mam odwagę, mam wiedzę ale nie mam zabezpieczenia w razie nieudanego startu bez zlecenia z każdą chwilą będę tracił masę pieniędzy..
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
Pomysl z cyklu "jak zarobic 25zl miesiecznie"ak47 pisze:Dorabianie kół zębatych do rozmaitych chińskich ścigaczy albo kosiarek do trawy (jaką nazwę kto woli). Jak się ma dostęp do hartownika który wie co robi to parę złotych wpadnie zawsze z nadejściem wiosny

q
„Największym wrogiem wolności jest najedzony niewolnik.”
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Nom, tylko ze do zebatek to twarde anodowanie.oprawcafotografii pisze:Pomysl z cyklu "jak zarobic 25zl miesiecznie"ak47 pisze:Dorabianie kół zębatych do rozmaitych chińskich ścigaczy albo kosiarek do trawy (jaką nazwę kto woli). Jak się ma dostęp do hartownika który wie co robi to parę złotych wpadnie zawsze z nadejściem wiosny
q
Stalowe nie sa utwardzane a high end to aluminium.
I nie licz na pieniadze z tego bo pelno ludzi to juz robi.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Sądzę, że możemy sobie darować głupi temat zębatek bo rynek jest tym zawalony jak napisałem.
Żadnych rozsądniejszych przemyśleń nie macie?
Uważam, że znaleźć cokolwiek do wytwarzania jest w miarę łatwo jeśli ma się otwarty umysł. Gorzej jest znaleźć miejsce i osobę która od nas to kupi i przyjdzie po więcej
Żadnych rozsądniejszych przemyśleń nie macie?
Uważam, że znaleźć cokolwiek do wytwarzania jest w miarę łatwo jeśli ma się otwarty umysł. Gorzej jest znaleźć miejsce i osobę która od nas to kupi i przyjdzie po więcej