wejscie do windowsa

Dyskusje na temat systemu Sinumerik

Autor tematu
didul
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 2
Posty: 35
Rejestracja: 16 lut 2013, 12:13
Lokalizacja: skad

wejscie do windowsa

#1

Post napisał: didul » 07 maja 2014, 12:43

Witam czy wie ktos jak wejsc do windowsa przy odpalaniu maszyny z siemensem 840D lub/i operate ?? czytalem szukalem ale nie abrdzo jest podłaczenie klawiatury raczej odpada



Tagi:


davish88
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 243
Rejestracja: 26 gru 2012, 11:06
Lokalizacja: Strzelce Opolskie

#2

Post napisał: davish88 » 08 maja 2014, 12:57

ctrl+alt+delete można też spróbować alt+F4


Autor tematu
didul
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 2
Posty: 35
Rejestracja: 16 lut 2013, 12:13
Lokalizacja: skad

#3

Post napisał: didul » 08 maja 2014, 16:21

dzięki ale to było sprawdzone dlatego pisałem że klawiatura podłączona przez usb odpada bo i tak nie działa


seites
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 1
Posty: 70
Rejestracja: 06 lut 2011, 15:46
Lokalizacja: Nowa Huta

#4

Post napisał: seites » 13 maja 2014, 10:26

Siemka możesz spróbować przez HMI warunek dostęp do maszyny na poziomie minimum SUNRISA :wink:
Wejdz do Konsoli
HMI LUB DOS-SHELL zależy od systemu
wpisz w konsoli :
EXPLORER - przeglądarka plików
CONTROL - panel sterowania
możesz spróbować też SHOWDESKTOP - powinno pokazać pulpit

lub podczas uruchomienia po włączeniu szafy sterowniczej :
Podczas ładowania HMI przytrzymaj "3"
pojawi się software version wybierz desktop
hasło producenta jak nie zmieniałeś to "SUNRISE"

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Siemens Sinumerik CNC”