TUE 35 zakup
Opinia o TUE 35
-
DawidPrynt
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki

- Posty w temacie: 6
TUE 35 zakup
Witam mam do kupienia TUE 35 x600 za 4200 zł. W tokarce szlifowane było łoże i wymienione łożyska lub panewki wrzeciona nie pamiętam na czym tam jest wrzeciono. Tokarka jest kompletna tryby są w ładnym stanie. Stożek po pełnej długości toczenia w uchwycie z podpartym kłem to 0.06mm. W zestawie dorzuca kilka noży. Była by to moja pierwsza większa tokarka wcześniej pracowałem rok na tsa 16 hobbistycznie. Czy byłby to dobry zakup? Dziękuję z góry za odpowiedzi

-
sssTOMEKsss
- Specjalista poziom 1 (min. 100)

- Posty w temacie: 2
-
Zienek
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Re: TUE 35 zakup
W tej cenie możesz dostać chińską tokarkę z uchwytem 125mm i posuwem wzdłużnym.
TUE ma upierdliwie włączane, ale mimo wszystko posuwy poprzeczne.
Łożyska. Wrzeciono jest na łożyskach.
TUE ma upierdliwie włączane, ale mimo wszystko posuwy poprzeczne.
Łożyska. Wrzeciono jest na łożyskach.
-
DawidPrynt

Miała kilka lat temu a później nie pracowała dużo a cena taka ponieważ znajomy sprzedaje z powodów rodzinnych nie ma gdzie na niej robic już i wyprzedaje sprzęty. A łoże jest delikatnie podrdzewiane ale jak się jeździ suportem to szybko się rdza wyciera. A jest pordzewiane ponieważ stała długo i nie wiem czy nie nasmarować dobre czy co.
-
sssTOMEKsss
- Specjalista poziom 1 (min. 100)

- Posty w temacie: 2
-
DawidPrynt

Nie chciałbym chińskiej tokarki. I dodadkowo zależy mi żeby móc wrzucić większe materiały ponieważ pracuję w rolnictwie a ta tokarka by na to pozwoliła
Dodane 1 minuta 17 sekundy:
Spod lublina ale na razie nie sprzedaje obcym tylko po znajomych a pracuje z moim tatą w serwisach Wózków widłowych więc chętnych raczej będzie na wszystko
-
bear
- ELITA FORUM (min. 1000)

DawidPrynt pisze:Miała kilka lat temu a później nie pracowała dużo a cena taka ponieważ znajomy sprzedaje z powodów rodzinnych nie ma gdzie na niej robic już i wyprzedaje sprzęty.
Przecież w takim super stanie jak pieszesz to ktoś by ją wziął od ręki za 4 razy tyle. Jak Ci pasuje to bierz ale ja bym się nie napalał za bardzo bo cudów nie ma i pewnie szlif miała czy tam "remont" jak połowa tokarek w ogłoszeniach czyli dawno i nie prawda. Mimo wszystko 4 tyś to cena niska nawet jak na szrota.
-
Zienek
- Lider FORUM (min. 2000)

- Kontakt:
Ja swojemu tacie właśnie TUE35 podrzuciłem, jak już jej nie potrzebowałem na firmie. Też rolnik. Dłubie na niej przeróżne rzeczy.
-
DawidPrynt

On jej nigdzie nie ogłaszał i chce oddać w dobre ręce, sam mówi że mógłby za nią w tej chwili wziąć 8000złbear pisze: ↑24 kwie 2021, 09:10DawidPrynt pisze:Miała kilka lat temu a później nie pracowała dużo a cena taka ponieważ znajomy sprzedaje z powodów rodzinnych nie ma gdzie na niej robic już i wyprzedaje sprzęty.
Przecież w takim super stanie jak pieszesz to ktoś by ją wziął od ręki za 4 razy tyle. Jak Ci pasuje to bierz ale ja bym się nie napalał za bardzo bo cudów nie ma i pewnie szlif miała czy tam "remont" jak połowa tokarek w ogłoszeniach czyli dawno i nie prawda. Mimo wszystko 4 tyś to cena niska nawet jak na szrota.
A przy przecinaniu nawet twardych materiałów nic nie drga, toczenie po długości to stożek 0.06mm co pewnie dało by się wyregulować koniem